Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 13 december 2017

Råraka – gör den som i "Vår tid är nu"

Du har sett den i en framträdande scen i Vår tid är nu. Vår bloggare Katarina Ekeström från Skog till bord bjuder på ett fantastiskt recept hur du lyckas med denna klassiska rätt.

Mycket tidig morgon i ett restaurangkök. En kökspojke och en utsvulten ung kvinna. Han steker rårakor och det frasande ljudet när hon tar en tugga är oemotståndligt. Man vill ha! Så skriver vår bloggare Katarina Ekeström på sin blogg Skog till bord. Nu tar det knappt ett år innan vi får se hur fortsättningen blir för alla fina karaktärer. Tills dess kan vi väl låta smakerna påminna oss om höstens bästa tv-upplevelse!

Läs också: Slottstek – Gör enligt Katarinas underbara recept

Råraka

Skriv ut

Ingredienser

  • 8 potatisar
  • 2 ägg
  • ¾ tsk salt
  • Tillbehör 1, som den görs av Calle  i ”Vår tid är nu”
  • gräddfil
  • finhackad rödlök
  • rårörda lingon
  • Tillbehör 2, husman enligt Tore Wretman
  • knaperstekt fläsk
  • rårörda lingon
  • Tillbehör 3, lyxvarianten
  • löjrom
  • gräddil
  • finhackad rödlök

Gör så här

  1. Skala och riv potatisen grovt. Blanda med salt och ägg.
  2. Hetta upp rapsolja och eventuellt lite smör i en stekpanna. Klicka i smeten och platta ut till rårakor något större än plättar.
  3. Stek till fin färg på båda sidor. Den färdiga rårakan ska vara gyllenbrun och alldeles frasig.
  4. Välj en eller flera av tillbehören du har här ovan. Lägg på – och njut!

Relaterade artiklar

Läs mer om

Populära ämnen på Land.se

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Läs artiklar i säsong

Till toppen