Recept 13 december 2017
Råraka – gör den som i "Vår tid är nu"
Du har sett den i en framträdande scen i Vår tid är nu. Vår bloggare Katarina Ekeström från Skog till bord bjuder på ett fantastiskt recept hur du lyckas med denna klassiska rätt.
Mycket tidig morgon i ett restaurangkök. En kökspojke och en utsvulten ung kvinna. Han steker rårakor och det frasande ljudet när hon tar en tugga är oemotståndligt. Man vill ha! Så skriver vår bloggare Katarina Ekeström på sin blogg Skog till bord. Nu tar det knappt ett år innan vi får se hur fortsättningen blir för alla fina karaktärer. Tills dess kan vi väl låta smakerna påminna oss om höstens bästa tv-upplevelse!
Läs också: Slottstek – Gör enligt Katarinas underbara recept
Råraka
Skriv ut
Ingredienser
- 8 potatisar
- 2 ägg
- ¾ tsk salt
- Tillbehör 1, som den görs av Calle i ”Vår tid är nu”
- gräddfil
- finhackad rödlök
- rårörda lingon
- Tillbehör 2, husman enligt Tore Wretman
- knaperstekt fläsk
- rårörda lingon
- Tillbehör 3, lyxvarianten
- löjrom
- gräddil
- finhackad rödlök
Gör så här
- Skala och riv potatisen grovt. Blanda med salt och ägg.
- Hetta upp rapsolja och eventuellt lite smör i en stekpanna. Klicka i smeten och platta ut till rårakor något större än plättar.
- Stek till fin färg på båda sidor. Den färdiga rårakan ska vara gyllenbrun och alldeles frasig.
- Välj en eller flera av tillbehören du har här ovan. Lägg på – och njut!