Recept 14 september 2020
Rårakor på gulbeta
Gyllengula, frasiga, nystekta. Katarina Ekestrands rårakor på gulbeta med snabbsyltade vinbär till – godare än så blir det inte!
Passa på att laga lyxiga rätter där köksträdgårdens betkung spelar huvudrollen. Lands matproffs Katarina Ekeströms ljuvliga rårakor lockar fram gulbetans jordiga sötma. Servera dem nystekta med snabbsyltade vinbär till – japp, så ska det smaka!
Läs också: Godaste kantarellsoppan
Rårakor på gulbeta med snabbsyltade vinbär
Skriv ut
Ingredienser
- 4 personer
- 400 g gulbetor
- 400 g potatis
- 2 ägg
- 1 tsk salt
- Snabbsyltade vinbär
- 3 dl svarta vinbär
- 1 msk äppelcidervinäger
- 2 msk socker
- 2 msk vatten
- Tillbehör
- Tjock yoghurt som är mild i smaken
Gör så här
- Börja med de snabbsyltade vinbären. Lägg alla ingredienserna i en kastrull och koka sakta några minuter. Smaka av, kanske behövs lite extra sötma.
- Skala betor och potatis. Riv grovt, lägg i en skål och blanda med lätt uppvispat ägg och salt.
- Hetta upp olja i en stekpanna och klicka i smeten. De färdiga rårakorna ska bli något större än plättar. Stek frasigt gyllenbruna på båda sidor och servera genast med vinbär och en klick yoghurt.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.