Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 14 september 2020

Rårakor på gulbeta

Gyllengula, frasiga, nystekta. Katarina Ekestrands rårakor på gulbeta med snabbsyltade vinbär till – godare än så blir det inte!

 Rårakor med gulbeta ska serveras precis nystekta och frasigt gyllenbruna.
Rårakor med gulbeta ska serveras precis nystekta och frasigt gyllenbruna. FOTO: Katarina Ekeström

Passa på att laga lyxiga rätter där köksträdgårdens betkung spelar huvudrollen. Lands matproffs Katarina Ekeströms ljuvliga rårakor lockar fram gulbetans jordiga sötma. Servera dem nystekta med snabbsyltade vinbär till – japp, så ska det smaka!

Läs också: Godaste kantarellsoppan

Rårakor på gulbeta med snabbsyltade vinbär

Skriv ut

Ingredienser

  • 4 personer
  • 400 g gulbetor
  • 400 g potatis
  • 2 ägg
  • 1 tsk salt
  • Snabbsyltade vinbär
  • 3 dl svarta vinbär
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 2 msk socker
  • 2 msk vatten
  • Tillbehör
  • Tjock yoghurt som är mild i smaken

Gör så här

  1. Börja med de snabbsyltade vinbären. Lägg alla ingredienserna i en kastrull och koka sakta några minuter. Smaka av, kanske behövs lite extra sötma.
  2. Skala betor och potatis. Riv grovt, lägg i en skål och blanda med lätt uppvispat ägg och salt.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna och klicka i smeten. De färdiga rårakorna ska bli något större än plättar. Stek frasigt gyllenbruna på båda sidor och servera genast med vinbär och en klick yoghurt.

Recept: Katarina Ekeström

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen