Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 14 september

Rårakor på gulbeta

Gyllengula, frasiga, nystekta. Katarina Ekestrands rårakor på gulbeta med snabbsyltade vinbär till – godare än så blir det inte!

 Rårakor med gulbeta ska serveras precis nystekta och frasigt gyllenbruna.
Rårakor med gulbeta ska serveras precis nystekta och frasigt gyllenbruna. FOTO: Katarina Ekeström

Passa på att laga lyxiga rätter där köksträdgårdens betkung spelar huvudrollen. Lands matproffs Katarina Ekeströms ljuvliga rårakor lockar fram gulbetans jordiga sötma. Servera dem nystekta med snabbsyltade vinbär till – japp, så ska det smaka!

Läs också: Godaste kantarellsoppan

Rårakor på gulbeta med snabbsyltade vinbär

Skriv ut

Ingredienser

  • 4 personer
  • 400 g gulbetor
  • 400 g potatis
  • 2 ägg
  • 1 tsk salt
  • Snabbsyltade vinbär
  • 3 dl svarta vinbär
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 2 msk socker
  • 2 msk vatten
  • Tillbehör
  • Tjock yoghurt, gärna rysk som är mild i smaken

Gör så här

  1. Börja med de snabbsyltade vinbären. Lägg alla ingredienserna i en kastrull och koka sakta några minuter. Smaka av, kanske behövs lite extra sötma.
  2. Skala betor och potatis. Riv grovt, lägg i en skål och blanda med lätt uppvispat ägg och salt.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna och klicka i smeten. De färdiga rårakorna ska bli något större än plättar. Stek frasigt gyllenbruna på båda sidor och servera genast med vinbär och en klick yoghurt.

Recept: Katarina Ekeström

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen