Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 13 juli 2017

Rårörda vinbär på nolltid– superenkelt och jättegott!

Rör ihop och häll i tättslutande burkar. Rårörda vinbär är ett superenkelt och trevligt sätt att ta vara på bären.

 Enklare kan det inte bli att göra sylt. Bara att plocka, röra ihop och hälla upp på burkar.
Enklare kan det inte bli att göra sylt. Bara att plocka, röra ihop och hälla upp på burkar.

Rårört innebär att du rör bären med socker men utan att koka. Tänk på att rårörd sylt inte håller lika länge som kokt. I kylen håller den i 1– 2 veckor, i frysen håller den i flera månader. Fryser du in direkt så slipper du dessutom konserveringsmedel.

Tänk också på att alltid använda väl rengjorda burkar.

Läs också:Lyxig svartvinbärssylt – bästa receptet

Rårörda vinbär

Skriv ut

Cirka 1 liter

  • 2 liter röda, svarta eller vita vinbär (2 liter motsvarar ungefär 1 kg)
  • 5-6 dl strösocker (beroende på hur söt du vill ha din sylt)
  • 1 krm natriumbensonat (om du fryser in din sylt direkt så slipper du konserveringsmedel)

Gör så här

  1. Repa och skölj bären.
  2. Blanda bären och sockret i en bunke. Låt blandningen stå och safta sig i ett par timmar.
  3. Rör om bärblandningen med en träslev tills sockret har lösts upp. Rör ner natriumbensonat i lite av sylten och rör sedan ned det i resten av sylten.
  4. Häll upp sylten på väl rengjorda och kalla burkar och förslut med tättslutande lock.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen