Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 23 augusti

Ratatouille - fransk grönsaksfiness

Franska grönsaker i bästa formen - det blir ratatouille det! Mjuka, långkokta, färgstarka och underbart doftande, du äter den med bröd eller som ett tillbehör till kött eller fisk. Funkar till allt!

 En underbar rätt som går att variera i det oändliga.
En underbar rätt som går att variera i det oändliga. FOTO: Istock

Och har du inte sett den underbara filmen Råttatouille så är det dags nu, du kommer aldrig se på en ratatouille på samma sätt igen…

Ratatouille - fransk grönsaksfiness

Skriv ut

Ingredienser (4 portioner)

  • 500 g aubergine
  • 500 g squash
  • 500 g mogna tomater
  • 3 vitlökskyftor
  • 6 msk olivolja
  • 1 timjankvist
  • 1 lagerblad
  • salt och peppar

Gör så här:

  1. Skölj grönsakerna och skär dem i skivor. Du kan välja tjocklek själv, vill du ha lite rustik känsla skär du bredare, vill du ha det finessrikt så skär du smalare. Ju tjockare skivor, desto längre tid i ugn.
  2. Slå på ugnen på cirka 225 grader.
  3. Hacka vitlöken fint.
  4. Ta fram en rund, ugnsfast form och häll på lite olja i botten.
  5. Lägg i vitlökshacket och sprid det med den sked i oljan.
  6. Smula ned lagerbladet och lägg timjankvisten i vitlöksoljan.
  7. Fördela grönsakerna i fin kombination.
  8. Ringla över olja och salta och peppra.
  9. Kör i ugnen i strax över 30 minuter, grönsakerna ska vara mjuka men inte utan spänst.
  10. Njut med ett gott bröd och lite extra salt vid behov.

Recept Land Foto Istock

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen