Recept 23 augusti
Ratatouille - fransk grönsaksfiness
Franska grönsaker i bästa formen - det blir ratatouille det! Mjuka, långkokta, färgstarka och underbart doftande, du äter den med bröd eller som ett tillbehör till kött eller fisk. Funkar till allt!
Och har du inte sett den underbara filmen Råttatouille så är det dags nu, du kommer aldrig se på en ratatouille på samma sätt igen…
Ratatouille - fransk grönsaksfiness
Skriv ut
Ingredienser (4 portioner)
- 500 g aubergine
- 500 g squash
- 500 g mogna tomater
- 3 vitlökskyftor
- 6 msk olivolja
- 1 timjankvist
- 1 lagerblad
- salt och peppar
Gör så här:
- Skölj grönsakerna och skär dem i skivor. Du kan välja tjocklek själv, vill du ha lite rustik känsla skär du bredare, vill du ha det finessrikt så skär du smalare. Ju tjockare skivor, desto längre tid i ugn.
- Slå på ugnen på cirka 225 grader.
- Hacka vitlöken fint.
- Ta fram en rund, ugnsfast form och häll på lite olja i botten.
- Lägg i vitlökshacket och sprid det med den sked i oljan.
- Smula ned lagerbladet och lägg timjankvisten i vitlöksoljan.
- Fördela grönsakerna i fin kombination.
- Ringla över olja och salta och peppra.
- Kör i ugnen i strax över 30 minuter, grönsakerna ska vara mjuka men inte utan spänst.
- Njut med ett gott bröd och lite extra salt vid behov.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.