Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 2 augusti 2017

Ratatouille i skördetider – säsongens bästa recept

Ratatouille är en superfräsch och smakrik vegetarisk rätt som du gör på säsongens härliga råvaror. Skörda, laga och njut!

 Ratatouille är en supergod grönsaksgryta med fantastiskt mycket smak.
Ratatouille är en supergod grönsaksgryta med fantastiskt mycket smak. FOTO: Katarina Ekeström

Sensommar i en gryta. Så kallar Lands bloggare Katarina Ekeström sin fantastiska ratatouille. I den lägger hon godsaker från skörden och äter som en vegetarisk huvudrätt eller tillsammans med kött, fisk eller kyckling. Följer du hennes recept så får du säsongens absolut godaste ratatouille!

Tips!

Ratatouillen passar utmärkt att frysa för att bli somrig snabbmat när mörkret faller.

Läs också:Så enkelt syltar du kantareller – fantastiskt gott!

Ratatouille i skördetider

Skriv ut

Ingredienser

  • 4 medelstora squash
  • 2 auberginer
  • 3 paprikor, gula eller röda
  • 1 kg färska tomater eller 2 – 3 burkar
  • 2 gula lökar
  • 5 vitlöksklyftor
  • 1 medelstark chili
  • 5 kvistar färsk timjan eller ½ tsk torkad
  • 2 kvistar färsk rosmarin eller ½ tsk torkad
  • 2 lagerblad
  • 2 dl vitt vin
  • 1 msk tomatpuré
  • salt
  • färsk basilika

Gör så här

  1. Tärna squash, auberginer, paprika och tomater. Skiva löken tunt. Finhacka vitlök och chili.
  2. Ta fram en stor gryta och häll i en skvätt olivolja. Lägg i grönsakerna tillsammans med kryddorna.
  3. Fräs en kort stund innan du häller på vin, tomatpuré och salt i. Var varsam med saltet det kan justeras senare.
  4. Låt puttra långsamt under lock tills du tycker att smakerna satt sig. Runt en halvtimma eller något längre. Smaka av. Lite mer salt kanske? Strax innan grytan tas av spisen lägger du i strimlad färsk basilika.

Recept: Katarina Ekeström

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen