Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
recept 7 februari 2017

Recept: Gör din egen falukorv!

Ta vardagsmiddagen till nya höjer och gör din egen, hemgjorda falukorv! Här är ett recept som är både enkelt och gott.

FOTO: Frida Wismar, Mostphotos

Att göra egen falukorv är inte så svårt som man kan tro. Du behöver inte ens något fjälster – korvskinn – utan kan enkelt forma och baka korven i vanlig plastfilm. I detta recept från Jacob Wismar får korven en härligt balanserad smak av koriander och honung.

Du behöver:

(1 falukorv)

2 dl kallt vatten
300 g fläskfärs
70 g bacon
1 msk potatismjöl
1 tsk salt
1 1/2 tsk lökpulver
1 1/2 tsk paprikapulver (milt)
1 tsk torkad koriander
1 msk flytande honung

Så här gör du din egen falukorv:

1. Sätt ugnen på 120 grader. Mät upp vattnet till korvsmeten i en form som du sätter in i frysen så att det får bli riktigt kallt.
2. Blanda fläskfärsen i en matberedare med bacon, potatismjöl, salt och kryddor. Späd lite i taget under mixning med det iskalla vattnet. Ställ korvfärsen i kylen.
3. Lägg ut färsen på plastfilm (som ett falskt korvskinn), och rulla till en stor falukorv eller flera lite mindre korvar. Lägg i en ugnsfast form och häll på vatten tills en tredjedel av korven täcks.
4. Ugnsbaka i ca 1 timme. Låt korven svalna. Sedan är din hemgjorda falukorv klar att stekas!

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen