Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 20 april 2018

Recept på världsgod tabbouleh

Den libanesiska rätten tabbouleh är supergod exempelvis till grillat lammkött. Här får du bästa receptet.

Tabbouleh är en fantastiskt smakrik och nyttig libanesisk sallad. Det här härliga receptet med persilja, mynta, tomat, citron och bulgur passar som tillbehör till de flesta rätter eller som ett fräscht inslag på buffébordet.

Läs också: Godaste kryddsmör med grillsmak

Tabbouleh

Skriv ut

Ingredienser

  • 3 dl bulgur
  • 1 stor bunt bladpersilja
  • 1 kruka mynta
  • 1/2 grön gurka
  • 4 tomater
  • 2 rödlökar
  • 1 citron, saften av
  • 4-5 msk olivolja eller någon annan matolja du gillar
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Börja med att tillaga bullgur enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Skölj och hacka persiljan och grovstrimla myntabladen. Sköj och skär därefter gurka och tomater i små kuber. Skala och finhacka rödlöken. Blanda allt väl i en skål.
  3. Vänd sedan ner bulgurn och stänk över en blandning av pressad citron och olja. Blanda väl.
  4. Smaka av med salt och peppar och garnera med extra mynta.

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen