Recept 20 april 2018
Recept på världsgod tabbouleh
Den libanesiska rätten tabbouleh är supergod exempelvis till grillat lammkött. Här får du bästa receptet.
Tabbouleh är en fantastiskt smakrik och nyttig libanesisk sallad. Det här härliga receptet med persilja, mynta, tomat, citron och bulgur passar som tillbehör till de flesta rätter eller som ett fräscht inslag på buffébordet.
Läs också: Godaste kryddsmör med grillsmak
Tabbouleh
Skriv ut
Ingredienser
- 3 dl bulgur
- 1 stor bunt bladpersilja
- 1 kruka mynta
- 1/2 grön gurka
- 4 tomater
- 2 rödlökar
- 1 citron, saften av
- 4-5 msk olivolja eller någon annan matolja du gillar
- salt och peppar
Gör så här
- Börja med att tillaga bullgur enligt anvisningarna på förpackningen.
- Skölj och hacka persiljan och grovstrimla myntabladen. Sköj och skär därefter gurka och tomater i små kuber. Skala och finhacka rödlöken. Blanda allt väl i en skål.
- Vänd sedan ner bulgurn och stänk över en blandning av pressad citron och olja. Blanda väl.
- Smaka av med salt och peppar och garnera med extra mynta.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.