Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 30 maj 2017

Rekordgod inlagd matjessill – så enkel att göra själv

Med matjessill, purjolök och dill är det riktigt enkelt att lägga in god sill. Resultatet blir en garanterad succérätt på buffébordet.

 Matjessill inlagd i dill och purjolökslag.
Matjessill inlagd i dill och purjolökslag.

Matjessill i dill- och purjolökslag

Skriv ut

Ingredienser

  • 8 bufféportioner
  • 2 burkar hela matjesfiléer à 200 g
  • 2 decimeter purjolök
  • 2 dl grovhackad dill
  • Lag:
  • 1 dl ättikssprit, 12 procent
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten

Gör så här

  1. Koka upp ingredienserna till lagen och låt den kallna.
  2. Skölj sillen och låt rinna av. Skär filéerna i bitar. Skölj och skiva purjolöken.
  3. Varva sill, purjolök och dill i en väl rengjord burk. Häll över lagen. Låt smakerna mogna minst några timmar i kylen före servering.

Caroline Hofberg

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen