Recept 30 maj 2017
Rekordgod inlagd matjessill – så enkel att göra själv
Med matjessill, purjolök och dill är det riktigt enkelt att lägga in god sill. Resultatet blir en garanterad succérätt på buffébordet.
Matjessill i dill- och purjolökslag
Skriv ut
Ingredienser
- 8 bufféportioner
- 2 burkar hela matjesfiléer à 200 g
- 2 decimeter purjolök
- 2 dl grovhackad dill
- Lag:
- 1 dl ättikssprit, 12 procent
- 2 dl strösocker
- 3 dl vatten
Gör så här
- Koka upp ingredienserna till lagen och låt den kallna.
- Skölj sillen och låt rinna av. Skär filéerna i bitar. Skölj och skiva purjolöken.
- Varva sill, purjolök och dill i en väl rengjord burk. Häll över lagen. Låt smakerna mogna minst några timmar i kylen före servering.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.