Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 30 maj 2017

Rekordgod inlagd matjessill – så enkel att göra själv

Med matjessill, purjolök och dill är det riktigt enkelt att lägga in god sill. Resultatet blir en garanterad succérätt på buffébordet.

 Matjessill inlagd i dill och purjolökslag.
Matjessill inlagd i dill och purjolökslag.

Matjessill i dill- och purjolökslag

Skriv ut

Ingredienser

  • 8 bufféportioner
  • 2 burkar hela matjesfiléer à 200 g
  • 2 decimeter purjolök
  • 2 dl grovhackad dill
  • Lag:
  • 1 dl ättikssprit, 12 procent
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten

Gör så här

  1. Koka upp ingredienserna till lagen och låt den kallna.
  2. Skölj sillen och låt rinna av. Skär filéerna i bitar. Skölj och skiva purjolöken.
  3. Varva sill, purjolök och dill i en väl rengjord burk. Häll över lagen. Låt smakerna mogna minst några timmar i kylen före servering.

Caroline Hofberg

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen