Recept 14 september 2017
Rekordgod potatisgratäng med grönkål och getost
Vill du laga en riktigt matig och smarrig potatisgratäng så måste du prova denna supergoda variant med grönkål och getost. Den är lätt att göra och passar till det mesta.
Potatis är en fantastisk råvara som går att variera i det oändliga. Potatisgratäng, till exempel, är en älskad klassiker som de flesta gillar.
Med grönkål och getost blir rätten extra smakrik och matig. Caroline Hofbergs härliga potatisgratäng, som du får receptet till här, är god att äta som den är med en fräsch grönsallad till eller tillsammans med exempelvis lammkött.
Läs också: Potatisbullar med rödlök och fetaost
Potatisgratäng med grönkål och getost
Skriv ut
Ingredienser
- 4 portioner
- 750–800 g mjölig potatis
- 1 rödlök
- 2 vitlöksklyftor
- 100 g repade grönkålsblad
- 150 g getost
- 2 dl fintärnade soltorkade tomater i olja
- 2 tsk timjan
- 2 dl vispgrädde
- 1 dl mjölk
- salt
- nymald peppar
- 1 1/2 dl riven ost till gratinering
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader. Skala potatisen. Skiva potatis och lök tunt. Skala och hacka vitlöken. Strimla grönkålen och smula getosten.
- Blanda alla ingredienser, utom den rivna osten, i en stor bunke. Det är enklast att använda händerna.
- Häll över blandningen i en ugnssäker form. Strö över den rivna osten.
- Gratinera i mitten av ugnen tills potatisen är mjuk, cirka 45 minuter.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.