Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 10 november

Renskavsgryta med kantareller och lingon

Enkel, gott och skogsgott. Visst är det renskavsgryta med kantareller och lingon man är sugen på just nu? Här har du ett kalasrecept!

 Viltskav, lingon och svamp är en urgod smakkombination.
Viltskav, lingon och svamp är en urgod smakkombination. FOTO: Lena Djuphammar

Välj lokala råvaror, mat i säsong och mat som har producerats på ett hållbart sätt.

Det är kostrådgivaren Ann-Cathrine Johnsson och fotografen Lena Djuphammar bästa mattips.

Tillsammans har de skrivit kokboken Klimatmat som receptet på den härliga renskavsgrytan med kantareller och linong kommer från.

Läs också: Så gör du pitepalt

Renskavsgryta med kantareller och lingon

Skriv ut

Ingredienser

  • 4 personer
  • 1 purjolök
  • 480 g renskav
  • Smör att steka i
  • Rapsolja att steka i
  • 150 g (frysta) kantareller
  • 2 tärnade äpplen
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 msk vildfond
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 kruka färsk persilja
  • Servera med
  • Kokt potatis
  • Frysta lingon

Gör så här

  1. Rensa och strimla purjolöken. Bryn i smör och rapsolja i en gryta. Lägg i renskaven. Om den inte är tinad så vänd och ta isär bitarna allteftersom.
  2. Torrstek kantarellerna i en separat panna för att få bort vätskan. Stek dem därefter i smör i några minuter. Häll över kantarellerna i grytan med renskaven. Lägg även äppelbitarna i pannan och stek ytterligare någon minut.
  3. Tillsätt grädde, crème fraiche och fond. Smaka av med salt och peppar. Klipp över persilja.
  4. Servera med kokt potatis och tinade lingon

Recept: Ann-Cathrine Johnsson och Lena Djuphammar Foto Lena Djuphammar

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen