Recept 10 november 2020
Renskavsgryta med kantareller och lingon
Enkel, gott och skogsgott. Visst är det renskavsgryta med kantareller och lingon man är sugen på just nu? Här har du ett kalasrecept!
Välj lokala råvaror, mat i säsong och mat som har producerats på ett hållbart sätt.
Det är kostrådgivaren Ann-Cathrine Johnsson och fotografen Lena Djuphammar bästa mattips.
Tillsammans har de skrivit kokboken Klimatmat som receptet på den härliga renskavsgrytan med kantareller och linong kommer från.
Läs också: Så gör du pitepalt
Renskavsgryta med kantareller och lingon
Skriv ut
Ingredienser
- 4 personer
- 1 purjolök
- 480 g renskav
- Smör att steka i
- Rapsolja att steka i
- 150 g (frysta) kantareller
- 2 tärnade äpplen
- 2 dl matlagningsgrädde
- 1 dl crème fraiche
- 2 msk vildfond
- Salt
- Svartpeppar
- 1 kruka färsk persilja
- Servera med
- Kokt potatis
- Frysta lingon
Gör så här
- Rensa och strimla purjolöken. Bryn i smör och rapsolja i en gryta. Lägg i renskaven. Om den inte är tinad så vänd och ta isär bitarna allteftersom.
- Torrstek kantarellerna i en separat panna för att få bort vätskan. Stek dem därefter i smör i några minuter. Häll över kantarellerna i grytan med renskaven. Lägg även äppelbitarna i pannan och stek ytterligare någon minut.
- Tillsätt grädde, crème fraiche och fond. Smaka av med salt och peppar. Klipp över persilja.
- Servera med kokt potatis och tinade lingon
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.