Recept 15 december 2020
Ris à la malta
Vår mest klassiska juldessert blir extra god med en kardemummasmakande hallonsås.
Läs också: Havtornspannacotta med kardemumma
Ris à la malta med hallonsås
Skriv ut
Ingredienser (8 portioner)
- 4 apelsiner
- 6 dl vispgrädde
- 2 tsk vaniljpulver (inte vaniljsocker)
- 2 förpackningar risgrynsgröt à 500 g
- Hallonsås
- 2 paket frysta hallon à 225 g
- 1 dl honung
- 1 tsk mortlade kardemummakärnor
- Till servering
- eventuellt extra klyftade apelsiner
Gör så här:
- Börja med hallonsåsen: Koka upp hallon, honung och kardemumma. Låt koka cirka 8 minuter utan lock, så att en del av vätskan kokar bort. Låt kallna.
- Skala apelsinerna med kniv, så att även det vita försvinner. Skär ut hinnfria klyftor.
- Vispa grädden ganska fast tillsammans med vaniljpulvret.
- Vänd ihop risgrynsgröten med lite av grädden. Vänd sedan ner resten av grädden.
- Varva risgrynsgrädde, hallonsås och apelsinklyftor i en stor, eller två mindre, skålar. Avsluta med några apelsinklyftor på toppen.
- Servera eventuellt Ris à la maltan tillsammans med extra apelsinklyftor, men det är valfritt
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.