Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 15 december 2020

Ris à la malta

Vår mest klassiska juldessert blir extra god med en kardemummasmakande hallonsås.

 Älskad risrätt.
Älskad risrätt. FOTO: Ove Lindfors

Läs också: Havtornspannacotta med kardemumma

Ris à la malta med hallonsås

Skriv ut

Ingredienser (8 portioner)

  • 4 apelsiner
  • 6 dl vispgrädde
  • 2 tsk vaniljpulver (inte vaniljsocker)
  • 2 förpackningar risgrynsgröt à 500 g
  • Hallonsås
  • 2 paket frysta hallon à 225 g
  • 1 dl honung
  • 1 tsk mortlade kardemummakärnor
  • Till servering
  • eventuellt extra klyftade apelsiner

Gör så här:

  1. Börja med hallonsåsen: Koka upp hallon, honung och kardemumma. Låt koka cirka 8 minuter utan lock, så att en del av vätskan kokar bort. Låt kallna.
  2. Skala apelsinerna med kniv, så att även det vita försvinner. Skär ut hinnfria klyftor.
  3. Vispa grädden ganska fast tillsammans med vaniljpulvret.
  4. Vänd ihop risgrynsgröten med lite av grädden. Vänd sedan ner resten av grädden.
  5. Varva risgrynsgrädde, hallonsås och apelsinklyftor i en stor, eller två mindre, skålar. Avsluta med några apelsinklyftor på toppen.
  6. Servera eventuellt Ris à la maltan tillsammans med extra apelsinklyftor, men det är valfritt

Recept Caroline Hofberg

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen