Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 29 november 2018

Risgrynsgröt med kanel och socker

Risgrynsgröt med kanel och socker är en kär jultradition som vi bullar upp med varje år.

FOTO: Istock

Man brukar säga att den som får mandeln i gröten kommer att bli gift följande år. Visste du att det ursprungligen är en dansk tradition att gömma en skalad mandel i risgrynsgröten – för att kunna dela ut en liten extra julgåva, en så kallas mandelgåva?

Läs också: Snabblagad havregrynsgröt med banan och bär

Skriv ut

Ingredienser:

  • 2 dl grötris (rundkornigt ris)
  • 4 dl vatten
  • 1 kanelstång
  • 1/2 tsk salt
  • ca 7 - 7 1/2 dl mjölk
  • socker

Gör så här:

  1. Koka upp ris, vatten, kanelstång och salt i en kastrull. Låt koka under lock på svag värme ca 10 minuter.
  2. Tillsätt mjölken och rör om. Koka upp och låt svälla på svag värme under lock i 30 minuter. Smaka av med socker.
  3. Servera med mjölk och kanel.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen