Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 29 november 2018

Risgrynsgröt med kanel och socker

Risgrynsgröt med kanel och socker är en kär jultradition som vi bullar upp med varje år.

FOTO: Istock

Man brukar säga att den som får mandeln i gröten kommer att bli gift följande år. Visste du att det ursprungligen är en dansk tradition att gömma en skalad mandel i risgrynsgröten – för att kunna dela ut en liten extra julgåva, en så kallas mandelgåva?

Läs också: Snabblagad havregrynsgröt med banan och bär

Skriv ut

Ingredienser:

  • 2 dl grötris (rundkornigt ris)
  • 4 dl vatten
  • 1 kanelstång
  • 1/2 tsk salt
  • ca 7 - 7 1/2 dl mjölk
  • socker

Gör så här:

  1. Koka upp ris, vatten, kanelstång och salt i en kastrull. Låt koka under lock på svag värme ca 10 minuter.
  2. Tillsätt mjölken och rör om. Koka upp och låt svälla på svag värme under lock i 30 minuter. Smaka av med socker.
  3. Servera med mjölk och kanel.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen