Recept 29 november 2018
Risgrynsgröt med kanel och socker
Risgrynsgröt med kanel och socker är en kär jultradition som vi bullar upp med varje år.
Man brukar säga att den som får mandeln i gröten kommer att bli gift följande år. Visste du att det ursprungligen är en dansk tradition att gömma en skalad mandel i risgrynsgröten – för att kunna dela ut en liten extra julgåva, en så kallas mandelgåva?
Läs också: Snabblagad havregrynsgröt med banan och bär
Skriv ut
Ingredienser:
- 2 dl grötris (rundkornigt ris)
- 4 dl vatten
- 1 kanelstång
- 1/2 tsk salt
- ca 7 - 7 1/2 dl mjölk
- socker
Gör så här:
- Koka upp ris, vatten, kanelstång och salt i en kastrull. Låt koka under lock på svag värme ca 10 minuter.
- Tillsätt mjölken och rör om. Koka upp och låt svälla på svag värme under lock i 30 minuter. Smaka av med socker.
- Servera med mjölk och kanel.