Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 20 december 2017

Risgrynspannacotta med saffran – juligt gott!

Ris à la Malta och risgrynsgröt är favoriter sedan tidigare. Nu kommer risgrynspannacotttan! Här är receptet.

 Ljuvligt julig och god är den solgula pannacottan med glöggkokta fikon.
Ljuvligt julig och god är den solgula pannacottan med glöggkokta fikon. FOTO: Ove Lind

Julens variant av pannacotta görs på risgrynsgröt och saffran. Torkade fikon som kokas i glögg är ett gott och juligt tillbehör.

Här bjuder Lands matskribent Carolien Hofberg på receptet.

Läs också: Julbak – Lands bästa recept

Risgrynspannacotta med glöggkokta fikon

Skriv ut

Ingredienser

  • 4 portioner
  • Pannacotta
  • 1 paket färdig risgrynsgröt, 500 g
  • 4 msk florsocker
  • 1 paket saffran (1/2 g)
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 1 vaniljstång
  • 2 gelatinblad
  • Glöggkokta fikon
  • 100 g torkade fikon
  • skal av 1/2 apelsin
  • 1 dl glögg
  • 1 msk rörsocker
  • 1 kanelstång
  • 1 msk pressad apelsin
  • 1 apelsin
  • rostade mandelspån till garnering

Gör så här

  1. Pannacottan: Blanda risgrynsgröt, florsocker, saffran, yoghurt och vaniljfrön. Blötlägg gelatinet i kallt vatten cirka 5 minuter.
  2. Värm försiktigt cirka 1 dl av grötsmeten i en liten kastrull. Ta från värmen och blanda i gelatinbladen. Vänd ner gelatinblandningen i grötsmeten.
  3. Häll upp i glas eller portionsformar. Låt stelna i kylen minst 4 timmar.
  4. Fikonen: Skär bort skalfästet och skiva fikonen. Skala apelsinen med potatisskalare. Koka fikon, apelsinskal, glögg, socker och kanelstång cirka 10 minuter utan lock.
  5. Ta från värmen och blanda i apelsinsaft. Låt svalna.
  6. id servering: Skär ut hinnfria apelsinklyftor med en vass kniv. Blanda med fikonen. Toppa pannacottan med frukten. Strö på rostade mandelspån.

Recept: Caroline Hofberg

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Populära ämnen på Land.se

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs artiklar i säsong

Till toppen