Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 5 oktober 2018

Rökt mozzarella med varma örtiga tomater

Rökt mozzarella med varma örtiga tomater är en förrätt i världsklass på 15 minuter.

 Rätten är som godast om den serveras direkt.
Rätten är som godast om den serveras direkt. FOTO: Jakob Fridholm

Med två askar små tomater i olika färger och två kulor mozzarella fhar du stommen i den här snabbfixade förräten som räcker till fyra personer.

Tips! Släng gärna med lite tunt skivad färsk lök också.

Läs också: Så gör du egen supergod halloumi – lättare än du tror

Rökt mozzarella med varma örtiga tomater

Skriv ut

Ingredienser: (4 portioner, som förrätt)

  • 400 g småtomater i olika färger
  • 300 g mozzarella
  • 4 msk olivolja
  • färsk basilika och flingsalt

Gör så här:

  1. Lägg ut ett dubbelvikt ark med aluminiumfolie och vik upp kanterna. Dela tomaterna och lägg dem i folie­ formen. Dela mozzarellan i 8–10 bitar och lägg ner dem. Häll över olivolja och lägg ner några basilikakvistar. Strö över lite flingsalt.
  2. Placera foliepaketet över indirekt värme med rökspån i cirkatio minuter tills mozarellan är helt smält och har fått en rökig smak.
  3. Servera direkt, gärna med ett gott grillat bröd.

Recept: Mattias Larsson

Populära ämnen på Land.se

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Läs artiklar i säsong

Till toppen