Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 5 oktober 2018

Rökt mozzarella med varma örtiga tomater

Rökt mozzarella med varma örtiga tomater är en förrätt i världsklass på 15 minuter.

 Rätten är som godast om den serveras direkt.
Rätten är som godast om den serveras direkt. FOTO: Jakob Fridholm

Med två askar små tomater i olika färger och två kulor mozzarella fhar du stommen i den här snabbfixade förräten som räcker till fyra personer.

Tips! Släng gärna med lite tunt skivad färsk lök också.

Läs också: Så gör du egen supergod halloumi – lättare än du tror

Rökt mozzarella med varma örtiga tomater

Skriv ut

Ingredienser: (4 portioner, som förrätt)

  • 400 g småtomater i olika färger
  • 300 g mozzarella
  • 4 msk olivolja
  • färsk basilika och flingsalt

Gör så här:

  1. Lägg ut ett dubbelvikt ark med aluminiumfolie och vik upp kanterna. Dela tomaterna och lägg dem i folie­ formen. Dela mozzarellan i 8–10 bitar och lägg ner dem. Häll över olivolja och lägg ner några basilikakvistar. Strö över lite flingsalt.
  2. Placera foliepaketet över indirekt värme med rökspån i cirkatio minuter tills mozarellan är helt smält och har fått en rökig smak.
  3. Servera direkt, gärna med ett gott grillat bröd.

Recept: Mattias Larsson

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen