Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 26 september 2018

Rödbetor i vitlöksyoghurt

Kokta rödbetor och finstrimlad salladslök tillsammans med tjock yoghurt blir snabbt ett populärt tillbehör.

 Rödbetor och yoghurt blir en färg- och smakklick på tallriken. Foto: Arkivbild
Rödbetor och yoghurt blir en färg- och smakklick på tallriken. Foto: Arkivbild

Från rot till blast är rödbetan en delikatess och en av våra bästa året-runt-grönsaker. Särskilt barn brukar uppskatta den söta smaken. Blandat med yoghurt får du en röra som passar till så väl fisk som kött.

Läs också: Så fryser du bäst in rödbetor – allt du behöver veta

Rödbetor i vitlöksyoghurt

Skriv ut

Ingredienser: (4 personer)

  • 8 rödbetor
  • 3 dl tjock yoghurt
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 tsk salt
  • salladslök eller lökblast

Gör så här:

  1. Tvätta rödbetorna och koka dem med skalet på. Räkna med att det tar runt 20 minuter innan de är helt mjuka. Låt svalna något.
  2. Riv eller pressa vitlök och blanda i yoghurten tillsammans med saltet.
  3. Skala betorna. Det brukar gå mycket lätt om de fortfarande är ljumma. Dela i klyftor och blanda ner i yoghurten. Finstrimla lite lökgrönt och strö över.
  4. Servera som tillbehör till fisk eller kött. Passar utmärkt till något rökt. Kan också serveras som vegetarisk rätt med ett ägg eller lite fetaost och ett gott bröd.

Katarina Ekeström

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen