Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 2 april 2019

Rödbetsbiffar

Rödbetsbiffar är en supersmidig vegorätt som du kan sno ihop på en kvart!

 Rödbetsbiffar är fulla av nyttigheter!
Rödbetsbiffar är fulla av nyttigheter! FOTO: Istock

De här röda biffarna är en härlig färgklick på tallriken men framför allt fulla av nyttigheter från favoriten rödbeta!

Servera dem med bulgur och en god röra, till exempel tzatziki eller hummus.

Läs också: God och läckert grön ärthummus

Rödbetsbiffar

Skriv ut

Ingredienser (4 port):

  • 800 g rödbetor
  • 1 gul lök
  • 2 ägg
  • 0,5 dl potatismjöl
  • 1,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar

Gör så här:

  1. Skala och riv rödbetorna grovt. Riv också löken. Pressa ut vätska ur bägge.
  2. Blanda det rivna med ägg, potatismjöl, salt och peppar i en bunke.
  3. Forma 8 stycken biffar. Stek i 3-5 minuter på varje sida.
  4. Servera biffarna med valfri krämig röra, till exempel fetaostkräm, en blandad sallad och bulgur.

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen