Recept 2 april 2019
Rödbetsbiffar
Rödbetsbiffar är en supersmidig vegorätt som du kan sno ihop på en kvart!
De här röda biffarna är en härlig färgklick på tallriken men framför allt fulla av nyttigheter från favoriten rödbeta!
Servera dem med bulgur och en god röra, till exempel tzatziki eller hummus.
Läs också: God och läckert grön ärthummus
Rödbetsbiffar
Skriv ut
Ingredienser (4 port):
- 800 g rödbetor
- 1 gul lök
- 2 ägg
- 0,5 dl potatismjöl
- 1,5 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
Gör så här:
- Skala och riv rödbetorna grovt. Riv också löken. Pressa ut vätska ur bägge.
- Blanda det rivna med ägg, potatismjöl, salt och peppar i en bunke.
- Forma 8 stycken biffar. Stek i 3-5 minuter på varje sida.
- Servera biffarna med valfri krämig röra, till exempel fetaostkräm, en blandad sallad och bulgur.