Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 2 april

Rödbetsbiffar

Rödbetsbiffar är en supersmidig vegorätt som du kan sno ihop på en kvart!

 Rödbetsbiffar är fulla av nyttigheter!
Rödbetsbiffar är fulla av nyttigheter! FOTO: Istock

De här röda biffarna är en härlig färgklick på tallriken men framför allt fulla av nyttigheter från favoriten rödbeta!

Servera dem med bulgur och en god röra, till exempel tzatziki eller hummus.

Läs också: God och läckert grön ärthummus

Rödbetsbiffar

Skriv ut

Ingredienser (4 port):

  • 800 g rödbetor
  • 1 gul lök
  • 2 ägg
  • 0,5 dl potatismjöl
  • 1,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar

Gör så här:

  1. Skala och riv rödbetorna grovt. Riv också löken. Pressa ut vätska ur bägge.
  2. Blanda det rivna med ägg, potatismjöl, salt och peppar i en bunke.
  3. Forma 8 stycken biffar. Stek i 3-5 minuter på varje sida.
  4. Servera biffarna med valfri krämig röra, till exempel fetaostkräm, en blandad sallad och bulgur.

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 43 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen