Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 15 februari 2019

Rödbetschips

Ugnsbakade chips på tunt hyvlade rödbetor är smaskens till tv-kvällen.

 Rödbetschips är både goda att äta och granna att se på.
Rödbetschips är både goda att äta och granna att se på. FOTO: Istock

Chips på naturligt söta rödbetor är ett utmärkt snacks till dig som vill äta lite nyttigare. Det går förstås precis lika bra att använda gulbetor eller polkabetor.

Läs också: Hälsovåg i chipshyllan – linser nya favoriten

Rödbetschips

Skriv ut

Ingredienser:

  • 6 st rödbetor
  • rapsolja
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här:

  1. Skala och hyvla rödbetorna tunt med mandolin eller rivjärn.
  2. Strö ut chipsen över en plåt och ringla över rapsolja. Salta och peppra.
  3. Låt chipsen torka i ugnen på 100 grader i cirka 2 timmar.
  4. Häll upp i en skål och njut till fredagsmyset!

Relaterade artiklar

Läs mer om

Populära ämnen på Land.se

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Läs artiklar i säsong

Till toppen