Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 15 februari

Rödbetschips

Ugnsbakade chips på tunt hyvlade rödbetor är smaskens till tv-kvällen.

 Rödbetschips är både goda att äta och granna att se på.
Rödbetschips är både goda att äta och granna att se på. FOTO: Istock

Chips på naturligt söta rödbetor är ett utmärkt snacks till dig som vill äta lite nyttigare. Det går förstås precis lika bra att använda gulbetor eller polkabetor.

Läs också: Hälsovåg i chipshyllan – linser nya favoriten

Rödbetschips

Ingredienser:

  • 6 st rödbetor
  • rapsolja
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här:

  1. Skala och hyvla rödbetorna tunt med mandolin eller rivjärn.
  2. Strö ut chipsen över en plåt och ringla över rapsolja. Salta och peppra.
  3. Låt chipsen torka i ugnen på 100 grader i cirka 2 timmar.
  4. Häll upp i en skål och njut till fredagsmyset!

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 43 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen