Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 15 maj 2019

Rödbetschutney

Gör något gott och annorlunda av de söta och härliga knölarna. Här är ett recept på rödbetschutney, ett utmärkt tillbehör till fisk och viltkött.

 Rödbetschutneyn är ett utmärkt tillbehör till bland annat fisk och viltkött.
Rödbetschutneyn är ett utmärkt tillbehör till bland annat fisk och viltkött. FOTO: Ove Lindfors

Läs också: Rödbetschips – ugnsbakade och knapriga

Rödbetschutney

Skriv ut

Ingredienser (cirka 7 dl):

  • 500 g rödbetor
  • 2 äpplen, ca 300 g
  • 1 citron
  • 1 msk ättikssprit, 12 %
  • 1 dl vatten
  • 1 dl rödvin
  • 1 dl russin
  • 3/4 dl honung
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar

Gör så här:

  1. Skala rödbetorna och riv dem på rivjärnets grova sida. Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i tärningar. Skala citronen med potatisskalare och pressa ur saften.
  2. Häll alla ingredienser i en gryta och koka 10 minuter under lock.
  3. Koka sedan sakta utan lock tills chutneyn har fast konsistens, cirka 1 timme. Rör om några gånger under tiden.
  4. Plocka upp citronskalet. Häll upp på rena, varma burkar och sätt på lock. Förvara mörkt och svalt eller i kylskåp. Chutneyn är färdig att äta efter 1–2 veckor.

Recept: Caroline Hofberg

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen