Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 16 oktober 2018

Rödbetsgravad strömming med pepparrot

Rödbetor och pepparrot är en klassisk och god kombination. Tillsammans med kapris och rödlök blir det en spännande smak åt den gravade strömmingen.

 Burken räcker till 8 bufféportioner.
Burken räcker till 8 bufféportioner. FOTO: Ove Lindfors

Detta är en superströmming att ställa fram på buffébordet. God och vacker blandning med fintärnade inlagda rödbetor, färskriven pepparrot, hackad kapris och rödlök. Låt väl smaka!

Läs också: Sill, lax, lammfärsbullar och tårta! Bjud på härlig buffé

Rödbetsgravad strömming med pepparrot

Skriv ut

Ingredienser: (8 bufféportioner)

  • 600 g strömmingsfilé
  • hackad gräslök till garnering
  • Ättikslag
  • 5 dl vatten
  • 1 dl ättikssprit, 12 procent
  • 1 msk salt
  • Sås
  • 1 dl fintärnade inlagda rödbetor
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 1/2 dl majonnäs
  • 2 1/2 msk färskriven pepparrot
  • 3 msk hackad kapris
  • 1 liten finhackad rödlök
  • salt
  • nymald vitpeppar

Gör så här:

  1. Skölj strömmingen. Blanda ingredienserna till lagen. Låt filéerna ligga i lagen tills köttet är vitt, 4–6 timmar.
  2. Ta upp och låt rinna av. Gärna först genom durkslag och därefter på tjockt hushållspapper som suger upp överflödig vätska, annars kan såsen bli för vattnig. Dra sedan av skinnet.
  3. Blanda ingredienserna till såsen, smaka av med salt och peppar.
  4. Vänd ner strömmingen i såsen. Låt stå i kylen minst ett dygn före servering. Lägg upp och strö över gräslök.

Recept: Caroline Hofberg

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen