Recept 31 mars
Rödbetspicklade ägg
Rödbetspicklade ägg passar alla bufféer. Enkla att göra, ser fantastiska ut och smakar fenomenalt bra. Testa!
Enkelt, snyggt och lite spännande – de rödbetspicklade äggen gör garanterat succé på buffébordet.
Rödbetspicklade ägg
Skriv ut
Ingredienser:
- 8 ägg
- 1 dl ättika (12 %)
- 2 dl socker
- 3 dl vatten
- 1 rödbeta
- 1 liten rödlök
Gör så hhär
- Hårdkoka 8 ägg.
- Koka upp en lag av 1 dl ättika (12%), 2 dl socker och 3 dl vatten. Lägg i en tunt skivad rå rödbeta och en liten skivad rödlök.
- Låt koka några minuter.
- Ställ att svalna.
- Lägg de skalade äggen i en burk och sila över lagen.
- Låt stå 6 – 12 timmar.
- Äggen färgas mer över tid. Servera hela eller i rödkantade halvor.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.