Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 31 mars

Rödbetspicklade ägg

Rödbetspicklade ägg passar alla bufféer. Enkla att göra, ser fantastiska ut och smakar fenomenalt bra. Testa!

 Rödbetspicklade ägg funkar på alla bufféer.
Rödbetspicklade ägg funkar på alla bufféer.

Enkelt, snyggt och lite spännande – de rödbetspicklade äggen gör garanterat succé på buffébordet.

Rödbetspicklade ägg

Skriv ut

Ingredienser:

  • 8 ägg
  • 1 dl ättika (12 %)
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 1 rödbeta
  • 1 liten rödlök

Gör så hhär

  1. Hårdkoka 8 ägg.
  2. Koka upp en lag av 1 dl ättika (12%), 2 dl socker och 3 dl vatten. Lägg i en tunt skivad rå rödbeta och en liten skivad rödlök.
  3. Låt koka några minuter.
  4. Ställ att svalna.
  5. Lägg de skalade äggen i en burk och sila över lagen.
  6. Låt stå 6 – 12 timmar.
  7. Äggen färgas mer över tid. Servera hela eller i rödkantade halvor.

Recept och foto Katarina Ekeström

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen