Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 12 oktober 2018

Rödkålschutney

Rödkålschutney är ett härligt tillbehör till höstens och vinterns grytor, pannbiff, köttbullar, kyckling och stekt korv.

 Chutneyn har en vacker färg som piffar upp på talriken.
Chutneyn har en vacker färg som piffar upp på talriken. FOTO: Ove Lindfors

Smaken påminner lite om den rödkål man brukar servera till julmaten – så varför inte göra en burk och spar till julbordet.

Läs också: Tomatchutney med ingefära

Rödkålschutney

Skriv ut

Ingredienser: (cirka 1 liter)

  • 600 g rödkål
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 äpple
  • 1 dl frysta tranbär
  • 2 dl rörsocker strö
  • 1 dl äppelcidervinäger
  • 1 dl russin
  • 2 mk hackad färsk ingefära
  • 1 kanelstång
  • salt

Gör så här:

  1. Finstrimla kålen så fint som möjligt.
  2. Hacka lök och vitlök. Klyv chilin, ta bort kärnor och väggar och hacka chiliköttet. Skala äpplet och skär i mindre bitar.
  3. Blanda alla ingredienser, utom salt, i en gryta. Koka på svag värme utan lock tills chutneyn är mjuk och har kokat ihop, cirka 1 timme. Rör då och då under koktiden. Smaka av med salt. Plocka upp kanelstången.
  4. Häll upp på en, eller två, väl rengjorda burkar. Sätt på lock. Förvara i kylen eller mörkt och svalt.

Recept:

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen