Rödkålssallad med fikon – jättegod och härligt fräsch!
Pigga upp julbordet med en härligt fräsch rödkålssallad. Här är bästa receptet.
Lands matskribent Caroline Hofberg brukar göra en god rödkålssallad med fikon som kompletterar den salta, tunga julmaten på ett härligt lätt sätt. Här bjuder hon på receptet.
Läs också: Baka julens snabbaste och godaste vörtbröd
Carolines härligt fräscha rödkålssallad
Det här behöver du
8 bufféportioner
1 klyfta rödkål, 500–600 g
rapsolja
3 msk flytande honung
3 msk vitvinsvinäger
5 kryddnejlikor
2 kanelstänger
10 torkade fikon
50 g valnötter
salt och nymald peppar
4 färska fikon
1 ½ msk smör
½ msk rörsocker
Så här gör du
1. Strimla kålen tunt, till exempel med osthyvel. Fräs kålen i lite olja tillsammans med honung, vinäger och kryddor, cirka 5 minuter. Rör under tiden.
2.Strimla de torkade fikonen. Dela nötterna i bitar. Vänd ner frukt och nötter i kålen. Krydda med salt och peppar.
3.Dela de färska fikonen. Smält smör och socker i en stekpanna, helst teflonpanna. Stek fikonen hastigt tills de börjar mörkna, börja med snittytan.
4. Lägg upp kålsalladen på ett fat och toppa med de stekta fikonen.