Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 2 juli

Rödvinbärsgelé

Att göra egen vinbärsgelé är både kul och bra att ha hemma. Det är dessutom fantastiskt gott till många olika rätter.

 Vinbärsgelé är ett gott tillbehör till grillat men också på ost och kex.
Vinbärsgelé är ett gott tillbehör till grillat men också på ost och kex.

Läs också: Så gör du egen svartvinbärssaft

Rödvinbärsgelé

Skriv ut

Array

  • Ingredienser:

Gör så här:

  1. Lägg bären i en stor djup kastrull och låt koka upp långsamt. Låt gelén sedan sjuda i 20 minuter. Skumma regelbundet.
  2. Tillsätt allt socker och låt koka i ytterligare 30 minuter.
  3. Ta av kastrullen från spisen och sila bort bären, gärna två gånger så den blir klar.
  4. Måtta mängden vätska med litermått för att få rätt antal geléblad. Du blötlägger bladen några minuter innan du rör ner dem i gelén.
  5. Sterilisera glasburkar utan plastdetaljer i ugnen på 150 grader i 10 minuter.
  6. Häll upp gelén och förslut med lock omedelbart. Låt dem svalna, gärna i mörker och ställ dem sedan i kylskåp.

Recept: Frida Wismar

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen