Recept 2 juli 2019
Rödvinbärsgelé
Att göra egen vinbärsgelé är både kul och bra att ha hemma. Det är dessutom fantastiskt gott till många olika rätter.
Läs också: Så gör du egen svartvinbärssaft
Rödvinbärsgelé
Skriv ut
Array
- Ingredienser:
Gör så här:
- Lägg bären i en stor djup kastrull och låt koka upp långsamt. Låt gelén sedan sjuda i 20 minuter. Skumma regelbundet.
- Tillsätt allt socker och låt koka i ytterligare 30 minuter.
- Ta av kastrullen från spisen och sila bort bären, gärna två gånger så den blir klar.
- Måtta mängden vätska med litermått för att få rätt antal geléblad. Du blötlägger bladen några minuter innan du rör ner dem i gelén.
- Sterilisera glasburkar utan plastdetaljer i ugnen på 150 grader i 10 minuter.
- Häll upp gelén och förslut med lock omedelbart. Låt dem svalna, gärna i mörker och ställ dem sedan i kylskåp.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.