Recept 2 juli 2019
Rödvinbärssaft
I den här saften bryter vaniljens mjuka, runda smak fint mot vinbärens friskhet.
Läs också: Hirams berömda svartvinbärssylt
Rödvinbärssaft
Skriv ut
Ingredienser (cirka 1 liter):
- 2 liter röda vinbär
- 4 dl vatten
- 1 vaniljstång
- 6 dl strösocker
Gör så här:
- Skölj bären. Lägg dem i en gryta och häll på vattnet. Klyv vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i grytan. Lägg även ner själva vaniljstången. Koka upp och låt sedan koka på svag värme under lock cirka 10 minuter. Kläm bären mot grytans kant så att saften pressas ur.
- Häll upp bärmassan i en silduk och låt den självrinna cirka 30 minuter.
- Skölj ur grytan och häll tillbaka saften i den. Tillsätt sockret och låt saften koka några minuter under omrörning så att sockret löser sig. Ta grytan från värmen och skumma noga.
- Häll upp saften på varma, rengjorda flaskor. Fyll ända upp och sätt på lock eller kork och låt saften kallna. Förvara saften i kylen
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.