Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 2 juli

Rödvinbärssaft

I den här saften bryter vaniljens mjuka, runda smak fint mot vinbärens friskhet.

 Läskande och god rödvinbärssaft.
Läskande och god rödvinbärssaft. FOTO: Tia Borgsmidt/Istock

Läs också: Hirams berömda svartvinbärssylt

Rödvinbärssaft

Skriv ut

Ingredienser (cirka 1 liter):

  • 2 liter röda vinbär
  • 4 dl vatten
  • 1 vaniljstång
  • 6 dl strösocker

Gör så här:

  1. Skölj bären. Lägg dem i en gryta och häll på vattnet. Klyv vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i grytan. Lägg även ner själva vaniljstången. Koka upp och låt sedan koka på svag värme under lock cirka 10 minuter. Kläm bären mot grytans kant så att saften pressas ur.
  2. Häll upp bärmassan i en silduk och låt den självrinna cirka 30 minuter.
  3. Skölj ur grytan och häll tillbaka saften i den. Tillsätt sockret och låt saften koka några minuter under omrörning så att sockret löser sig. Ta grytan från värmen och skumma noga.
  4. Häll upp saften på varma, rengjorda flaskor. Fyll ända upp och sätt på lock eller kork och låt saften kallna. Förvara saften i kylen

Recept: Caroline Hofberg

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen