Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 2 juli 2019

Rödvinbärssaft

I den här saften bryter vaniljens mjuka, runda smak fint mot vinbärens friskhet.

 Läskande och god rödvinbärssaft.
Läskande och god rödvinbärssaft. FOTO: Tia Borgsmidt/Istock

Läs också: Hirams berömda svartvinbärssylt

Rödvinbärssaft

Skriv ut

Ingredienser (cirka 1 liter):

  • 2 liter röda vinbär
  • 4 dl vatten
  • 1 vaniljstång
  • 6 dl strösocker

Gör så här:

  1. Skölj bären. Lägg dem i en gryta och häll på vattnet. Klyv vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i grytan. Lägg även ner själva vaniljstången. Koka upp och låt sedan koka på svag värme under lock cirka 10 minuter. Kläm bären mot grytans kant så att saften pressas ur.
  2. Häll upp bärmassan i en silduk och låt den självrinna cirka 30 minuter.
  3. Skölj ur grytan och häll tillbaka saften i den. Tillsätt sockret och låt saften koka några minuter under omrörning så att sockret löser sig. Ta grytan från värmen och skumma noga.
  4. Häll upp saften på varma, rengjorda flaskor. Fyll ända upp och sätt på lock eller kork och låt saften kallna. Förvara saften i kylen

Recept: Caroline Hofberg

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen