Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 2 oktober 2018

Rökt kalkonbröst med rabarbersallad

En smakrik sallad med tunt skivat kalkonbröst och späda rabarber som ger oss sommarkänslor året om.

 Frisk och krispig buffémat på fint fat.
Frisk och krispig buffémat på fint fat. FOTO: Ove Lindfors

Frisk och krispig är denna sallad på späda rabarber, rökt kalkonbröst och fänkålsstånd. Passar fint att duka fram på buffébordet tillsammans med salt och rökt mat. Dressingen består av citronsaft, kallpressad rapsolja och honung – mums!

Läs också: Senapsdressad kalkonfilé med drömmos

Rökt kalkonbröst med rabarbersallad

Skriv ut

Ingredienser: (8 bufféportioner)

  • 200 g späd rabarber
  • 2 fänkålsstånd
  • 2 msk pressad citron
  • 4 msk kallpressad rapsolja
  • 1 msk flytande honung
  • salt
  • nymald peppar
  • 1 dl hackad dill
  • Till servering
  • 400 g rökt kalkonbröst i tunna skivor

Gör så här:

  1. Skiva rabarbern tunt. Dela fänkålen, skär bort rotstocken och strimla tunt.
  2. Blanda citronsaft, olja, honung, salt och peppar.
  3. Vänd ner rabarber, fänkål och dill i dressingen vid servering.
  4. Lägg upp salladen på fat. Lägg kalkonbröstet runt omkring, forma gärna skivorna till rosor.

Recept: Caroline Hofberg

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen