Recept 2 oktober 2018
Rökt kalkonbröst med rabarbersallad
En smakrik sallad med tunt skivat kalkonbröst och späda rabarber som ger oss sommarkänslor året om.
Frisk och krispig är denna sallad på späda rabarber, rökt kalkonbröst och fänkålsstånd. Passar fint att duka fram på buffébordet tillsammans med salt och rökt mat. Dressingen består av citronsaft, kallpressad rapsolja och honung – mums!
Läs också: Senapsdressad kalkonfilé med drömmos
Rökt kalkonbröst med rabarbersallad
Skriv ut
Ingredienser: (8 bufféportioner)
- 200 g späd rabarber
- 2 fänkålsstånd
- 2 msk pressad citron
- 4 msk kallpressad rapsolja
- 1 msk flytande honung
- salt
- nymald peppar
- 1 dl hackad dill
- Till servering
- 400 g rökt kalkonbröst i tunna skivor
Gör så här:
- Skiva rabarbern tunt. Dela fänkålen, skär bort rotstocken och strimla tunt.
- Blanda citronsaft, olja, honung, salt och peppar.
- Vänd ner rabarber, fänkål och dill i dressingen vid servering.
- Lägg upp salladen på fat. Lägg kalkonbröstet runt omkring, forma gärna skivorna till rosor.