Recept 17 september 2019
Rönnbärsketchup
Gör en smakrik ketchup för vuxna av rönnbär. Passar till kött och kryddiga korvar.
Läs också: Så gör du must av rönnbär
Rönnbärsketchup
Skriv ut
Ingredienser:
- 2 deciliter rönnbär (gärna frysta för att minska beskan)
- 2 gula lökar
- 2 vitlöksklyftor
- 50 gram smör
- 1,5 deciliter socker
- 1 matsked timjan
- 1 deciliter vatten
- 1 deciliter äppelcidervinäger
Gör så här:
- Rensa och koka rönnbären hastigt i lättsaltat vatten och häll i ett durkslag.
- Skala och hacka lök och vitlök.
- Lägg smöret i en kastrull och tillsätt lök, vitlök, socker och timjan.
- Värm tills löken blir blank och sockret löser sig något. Tillsätt rönnbär, vatten och vinäger.
- Låt alla ingredienser koka ihop i 10 minuter och mixa dem till en slät massa.
- Sila och häll upp i en flaska direkt - och förvara ketchupen i kylskåp. Håller cirka en månad.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.