Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 17 september

Rönnbärsketchup

Gör en smakrik ketchup för vuxna av rönnbär. Passar till kött och kryddiga korvar.

 Gör sin egen ketchup – av rönnbär!
Gör sin egen ketchup – av rönnbär! FOTO: Istock

Läs också: Så gör du must av rönnbär

Rönnbärsketchup

Skriv ut

Ingredienser:

  • 2 deciliter rönnbär (gärna frysta för att minska beskan)
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 50 gram smör
  • 1,5 deciliter socker
  • 1 matsked timjan
  • 1 deciliter vatten
  • 1 deciliter äppelcider­vinäger

Gör så här:

  1. Rensa och koka rönnbären ­hastigt i lättsaltat vatten och häll i ett durkslag.
  2. Skala och hacka lök och vitlök.
  3. Lägg smöret i en kastrull och tillsätt lök, vitlök, socker och timjan.
  4. Värm tills löken blir blank och sockret löser sig något. Tillsätt rönnbär, vatten och vin­äger.
  5. Låt alla ingredienser koka ihop i 10 minuter och mixa dem till en slät massa.
  6. Sila och häll upp i en flaska direkt - och förvara ketchupen i kylskåp. Håller cirka en månad.

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen