Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 17 september 2019

Rönnbärsketchup

Gör en smakrik ketchup för vuxna av rönnbär. Passar till kött och kryddiga korvar.

 Gör sin egen ketchup – av rönnbär!
Gör sin egen ketchup – av rönnbär! FOTO: Istock

Läs också: Så gör du must av rönnbär

Rönnbärsketchup

Skriv ut

Ingredienser:

  • 2 deciliter rönnbär (gärna frysta för att minska beskan)
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 50 gram smör
  • 1,5 deciliter socker
  • 1 matsked timjan
  • 1 deciliter vatten
  • 1 deciliter äppelcider­vinäger

Gör så här:

  1. Rensa och koka rönnbären ­hastigt i lättsaltat vatten och häll i ett durkslag.
  2. Skala och hacka lök och vitlök.
  3. Lägg smöret i en kastrull och tillsätt lök, vitlök, socker och timjan.
  4. Värm tills löken blir blank och sockret löser sig något. Tillsätt rönnbär, vatten och vin­äger.
  5. Låt alla ingredienser koka ihop i 10 minuter och mixa dem till en slät massa.
  6. Sila och häll upp i en flaska direkt - och förvara ketchupen i kylskåp. Håller cirka en månad.

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen