Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 7 april

Rosmarinsknäcke

Detta krispiga fröknäcke med rosmarin blandar du ihop i ett nafs. Följ receptet eller använd frön du har hemma i skafferiet.

 Rosmarin ger det knapriga knäckebrödet en underbar smak.
Rosmarin ger det knapriga knäckebrödet en underbar smak. FOTO: Roger Olsson

Läs också: Fröknäcke – enkelt och gott recept

Rosmarinsknäcke

Skriv ut

Ingredienser (cirka 25 bitar)

  • 1/2 dl solrosfrön
  • 1/2 dl linfrön
  • 1/2 dl sesamfrön
  • 1/2 dl pumpakärnor
  • 1/2 dl chiafrön
  • 1 tsk torkad rosmarin (eller 1 msk färsk)
  • 2 dl majsmjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 dl rapsolja
  • 2 dl vatten, kokhett

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 160 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt olja och vatten och rör ihop allt till en kladdig deg.
  2. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper, cirka 30 × 40 cm. Dra bort det övre papperet och lägg det undre med degen på en plåt.
  3. Skär försiktigt degen i ett rutmönster, cirka 25 bitar, med en degskrapa eller en vass kniv.
  4. Grädda brödet mitt i ugnen i cirka 1 timme. Låt det stå kvar i eftervärmen om det fortfarande är mjukt i mitten. Låt det svalna på plåten.

Recept: Linda Andersson

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen