Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 5 oktober 2018

Rostad potatis med salsa verde

Rostad potatis och sparris serverat med salsa verde, grön salsa, på örter, sardeller och kapris.

 Frasigt rostad potatis toppad med en grön salsasås.
Frasigt rostad potatis toppad med en grön salsasås. FOTO: Katarina Ekeström

Ugnsrostad potatis är lyx i en varm sallad. Vill du så toppa med smakrik salsa verde.

En lite grövre struktur får din salsa verde som du finhackar istället för att mixa den.

Läs också: Fläskrulle med rostad sötpotatis

Rostad potatis med salsa verde

Skriv ut

Ingredienser: (4 personer)

  • 1 kg potatis
  • 2 gula lökar
  • 1 knipe sparris
  • Sallat, gärna olika sorter och färger
  • Salsa verde
  • 50 g gröna blad, till exempel persilja och basilika.
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 2 sardellfiléer
  • 1 msk kapris
  • 1–1 ½ dl olja
  • pressad citron

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala potatisen. Halvera eller behåll hela beroende på storlek. Ansa lökarna och skär i klyftor.
  2. Lägg potatisen och löken på en plåt. Ringla olja över och salta. Skjuts in i ugnen.
  3. Vänd sparrisarna i lite olja och lägg in dem efter 10 minuter. Efter ytterligare 10 minuter är det klart.
  4. Salsan görs snabbt med en stavmixer. Lägg alla ingredienserna utom citron i mixerns behållare och kör den grovt eller helt slät. Smaka av med citron
  5. Lägg ut sallat i ett stort fat. Lägg på den något avsvalnade potatisrosten. Skeda över salsa verde.

Recept: Katarina Ekeström

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen