Recept 22 december 2017
Rostad rödkål med äpple och pumapkärnor
Kål smakar härligt till skinkan, korven och köttbullarna. Detta recept är rekordgott och det fungerar lika bra med röd- som grönkål.
Rostad kål är nyttigt och supergott. Äpple, pumpakärnor och flingsalt ger kålen extra lyft. Det här receptet som Caroline Hofberg har gjort för Land, är en riktig favorit på julbordet.
Läs också: Julens saftigaste revbenspjäll – så gör du
Rostad rödkål med äpple och pumpakärnor
Skriv ut
Ingredienser 8 bufféportioner
- 500 g rödkål
- 2 rödlökar
- 2 msk rapsolja
- flingsalt
- 3 små juläpplen
- ½ dl pumpakärnor
- 2 tsk rivet apelsinskal
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader. Skär kålen i bitar. Skala och klyfta löken.
- Lägg kål och lök på en bakpappersklädd plåt. Blanda med olja och salt. Baka i mitten av ugnen 20–25 minuter.
- Kärna ur och skär äpplena i tjocka klyftor. Lägg på dem och pumpakärnor när cirka 10 minuter återstår. Ta ut och blanda försiktigt med apelsinskal.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.