Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 22 december 2017

Rostad rödkål med äpple och pumapkärnor

Kål smakar härligt till skinkan, korven och köttbullarna. Detta recept är rekordgott och det fungerar lika bra med röd- som grönkål.

 Grönkål, långkål, rödkål. Det här receptet med äpple, pumpakärnor och flingsalt funkar med flera sorters kål. Jättegott!
Grönkål, långkål, rödkål. Det här receptet med äpple, pumpakärnor och flingsalt funkar med flera sorters kål. Jättegott!

Rostad kål är nyttigt och supergott. Äpple, pumpakärnor och flingsalt ger kålen extra lyft. Det här receptet som Caroline Hofberg har gjort för Land, är en riktig favorit på julbordet.

Läs också: Julens saftigaste revbenspjäll – så gör du

Rostad rödkål med äpple och pumpakärnor

Skriv ut

Ingredienser 8 bufféportioner

  • 500 g rödkål
  • 2 rödlökar
  • 2 msk rapsolja
  • flingsalt
  • 3 små juläpplen
  • ½ dl pumpakärnor
  • 2 tsk rivet apelsinskal

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skär kålen i bitar. Skala och klyfta löken.
  2. Lägg kål och lök på en bakpappersklädd plåt. Blanda med olja och salt. Baka i mitten av ugnen 20–25 minuter.
  3. Kärna ur och skär äpplena i tjocka klyftor. Lägg på dem och pumpakärnor när cirka 10 minuter återstår. Ta ut och blanda försiktigt med apelsinskal.

Recept: Caroline Hofberg

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen