Recept 16 oktober 2019
Rostade kastanjer med smör och flingsalt
Rostade äkta kastanjer är riktigt mysig höstsnacks. Servera dem med saltat smör och du har en ljuvlig stund framför dig.
Observera att det är skillnad på ätbara äkta kastanjer och de hästkastanjer som du hittar på marken under hundpromenaden.
Äkta kastanjer är mindre än hästkastanjer, toppiga och har betydligt tätare taggar på skalet. Hästkastanjerna är glänsande, knubbiga och är dessvärre giftiga.
Äkta kastanjer finns att köpa i butik och är de du ska satsa på till detta recept!
Läs också: Så rostar du pinjekottar hemma
Rostade kastanjer
Skriv ut
Ingredienser:
- 500 g äkta kastanjer
- 100 g smör, rumsvarmt
- 1 tsk flingsalt
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skär ett kryss i toppen på varje kastanj. Använd gärna en taggig kniv så går det lättare. Lägg kastanjerna med krysset upp på en ugnssöker plåt.
- Rosta kastanjerna i mitten på ugnen i 20 minuter. När skalet börjar spricka är de klara.
- Under tiden, rör ihop smör och flingsalt i en skål.
- Ta ut plåten och låt kastanjerna svalna.
- Skala kastanjerna och servera dem med smöret som dipp!