Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 16 oktober 2019

Rostade kastanjer med smör och flingsalt

Rostade äkta kastanjer är riktigt mysig höstsnacks. Servera dem med saltat smör och du har en ljuvlig stund framför dig.

 Kastanjer som doppas i saltat smör är ett drömmigt gott snacks!
Kastanjer som doppas i saltat smör är ett drömmigt gott snacks!

Observera att det är skillnad på ätbara äkta kastanjer och de hästkastanjer som du hittar på marken under hundpromenaden.

Äkta kastanjer är mindre än hästkastanjer, toppiga och har betydligt tätare taggar på skalet. Hästkastanjerna är glänsande, knubbiga och är dessvärre giftiga.

Äkta kastanjer finns att köpa i butik och är de du ska satsa på till detta recept!

Läs också: Så rostar du pinjekottar hemma

Rostade kastanjer

Skriv ut

Ingredienser:

  • 500 g äkta kastanjer
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skär ett kryss i toppen på varje kastanj. Använd gärna en taggig kniv så går det lättare. Lägg kastanjerna med krysset upp på en ugnssöker plåt.
  3. Rosta kastanjerna i mitten på ugnen i 20 minuter. När skalet börjar spricka är de klara.
  4. Under tiden, rör ihop smör och flingsalt i en skål.
  5. Ta ut plåten och låt kastanjerna svalna.
  6. Skala kastanjerna och servera dem med smöret som dipp!

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen