Recept 1 juli 2021
Rostade primörer med knaperfläsk
Ugnsrostade primörer med knaprigt fläsk är perfekt på buffén. Vilken smakfest!
Salt och knaprigt passar fint till lite mer syrliga smaker på buffén.
Läs också: Saftiga lammfärsbiffar
Rostade primörer med knaperfläsk
Skriv ut
Ingredienser (6–8 bufféportioner)
- 2 knippor färsk gul lök, obs! spara blasten
- 2 knippor sparris
- 150 g rökt fläsk i bit
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader. Skär blasten av löken. Koka löken halvmjuk i lättsaltat vatten. Låt sparrisen gå med i koket den sista minuten. Låt rinna av.
- Smält smöret. Lägg lök och sparris i en ugnsfast form. Större lökar kan halveras. Ringla smöret över och vänd runt. Ställ in i ugnen några minuter tills löken får fin färg.
- Tärna och knaperstek fläsket. Strö fläsket över lök och sparris eller vänta med det om det finns vegetarianer bland gästerna.
- Skär till sist lökblasten i tunna ringar och strössla den över rätten.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.