Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 1 juli

Rostade primörer med knaperfläsk

Ugnsrostade primörer med knaprigt fläsk är perfekt på buffén. Vilken smakfest!

 Ugnsrostade primörer med knaprigt fläsk blir en uppskattad rätt på buffén.
Ugnsrostade primörer med knaprigt fläsk blir en uppskattad rätt på buffén.

Salt och knaprigt passar fint till lite mer syrliga smaker på buffén.

Läs också: Saftiga lammfärsbiffar

Rostade primörer med knaperfläsk

Skriv ut

Ingredienser (6–8 bufféportioner)

  • 2 knippor färsk gul lök, obs! spara blasten
  • 2 knippor sparris
  • 150 g rökt fläsk i bit

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Skär blasten av löken. Koka löken halvmjuk i lättsaltat vatten. Låt sparrisen gå med i koket den sista minuten. Låt rinna av.
  2. Smält smöret. Lägg lök och sparris i en ugnsfast form. Större lökar kan halveras. Ringla smöret över och vänd runt. Ställ in i ugnen några minuter tills löken får fin färg.
  3. Tärna och knaperstek fläsket. Strö fläsket över lök och sparris eller vänta med det om det finns vegetarianer bland gästerna.
  4. Skär till sist lökblasten i tunna ringar och strössla den över rätten.

Recept Katarina Ekeström

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Populära ämnen på Land.se

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs artiklar i säsong

Till toppen