Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 26 juni

Rostade primörer

Nu är det primörernas tid! Njut av dem rostade med örter, olivolja och ett gott flingsalt.

 En färgglad mix av färskpotatis, morötter, zucchini och lök.
En färgglad mix av färskpotatis, morötter, zucchini och lök. FOTO: Anders Norrsell

Rostade primörer är ett utmärkt tillbehör till sommarens alla grillkvällar.

Se blandningen i receptet som ett förslag och lägg just dina favoriter om de saknas!

Läs också: Enkel potatissoppa med smör och grädde

Rostade primörer

Skriv ut

Ingredienser: (6 portioner)

  • 1 kg färskpotatis
  • 1 knippe späda morötter
  • 1 zucchini
  • 1 knippe färsk lök, röd eller gul
  • 0,5 dl valfria örter, gärna rosmarin
  • 0,5 dl oliv- eller rapsolja
  • 250 g sojabönor
  • 1 tsk flingsalt
  • 30 g ruccola
  • 1 ask lättrostade soltorkade tomater fyllda med parmesan och basilika

Gör så här:

  1. Tvätta potatisen och skiva, kvarta eller halvera dem.
  2. Tvätta och skrapa morötterna. Halvera dem därefter om de är stora.
  3. Ansa och skiva zucchinin i 1/2 cm tjocka skivor. Ansa och kvarta lökarna.
  4. Finhacka örterna och blanda dem med olja.
  5. Fördela potatisen på en bakplåtspappersklädd form, häll över örtoljan och blanda om. Rosta dem i ugnens mitt i 15–20 minuter i 225 grader.
  6. Tillsätt morötter, lök, zucchiniskivor och sojabönor och rosta dem vidare i 8–10 minuter. Ta ut ur ugnen och strö över flingsalt.
  7. Ansa och skölj ruccolan. Vänd ner ruccola och inlagda tomater bland de rostade primörerna och servera i en skål.

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen