Recept 26 juni 2019
Rostade primörer
Nu är det primörernas tid! Njut av dem rostade med örter, olivolja och ett gott flingsalt.
Rostade primörer är ett utmärkt tillbehör till sommarens alla grillkvällar.
Se blandningen i receptet som ett förslag och lägg just dina favoriter om de saknas!
Läs också: Enkel potatissoppa med smör och grädde
Rostade primörer
Skriv ut
Ingredienser: (6 portioner)
- 1 kg färskpotatis
- 1 knippe späda morötter
- 1 zucchini
- 1 knippe färsk lök, röd eller gul
- 0,5 dl valfria örter, gärna rosmarin
- 0,5 dl oliv- eller rapsolja
- 250 g sojabönor
- 1 tsk flingsalt
- 30 g ruccola
- 1 ask lättrostade soltorkade tomater fyllda med parmesan och basilika
Gör så här:
- Tvätta potatisen och skiva, kvarta eller halvera dem.
- Tvätta och skrapa morötterna. Halvera dem därefter om de är stora.
- Ansa och skiva zucchinin i 1/2 cm tjocka skivor. Ansa och kvarta lökarna.
- Finhacka örterna och blanda dem med olja.
- Fördela potatisen på en bakplåtspappersklädd form, häll över örtoljan och blanda om. Rosta dem i ugnens mitt i 15–20 minuter i 225 grader.
- Tillsätt morötter, lök, zucchiniskivor och sojabönor och rosta dem vidare i 8–10 minuter. Ta ut ur ugnen och strö över flingsalt.
- Ansa och skölj ruccolan. Vänd ner ruccola och inlagda tomater bland de rostade primörerna och servera i en skål.