Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 21 oktober 2019

Rostade pumpakärnor

Pumpakärnor eller frön åker ofta i soporna när barnen ska karva ut halloweenpumpan. Ta vara på dem i stället och rosta i stekpanna eller på plåt!

 Rosta pumpakärnorna i en vacker gjutjärnspanna och servera som snacks före middagen.
Rosta pumpakärnorna i en vacker gjutjärnspanna och servera som snacks före middagen. FOTO: Istock

Salta rostade pumpakärnor är en gott snacks till fördrinken. Kärnorna passar även bra som fredagssnacks, tillbehör i en sallad eller det lilla extra i ett brödbak.

Tips! Krydda kärnorna om du vill med 1 tsk chiliflakes och 1 tsk paprikapulver.Läs också: Rostade kastanjer med smör och flingsalt

Rostade pumpakärnor

Skriv ut

Ingredienser:

  • 3 dl pumpakärnor
  • 1,5 msk olja
  • 1,5 tsk salt

Gör så här:

  1. Skölj av kärnorna noga så att pumpaköttet försvinner. Blanda pumpakärnor, olja och salt i en bunke.
  2. Stekpanna: Stek fröna i en torr stekpanna tills de blir gyllenbruna, ca 5 minuter.
  3. Plåt: Sätt ugnen på 175 grader. Täck en plåt med bakplåtspapper och sprid ut kärnorna på plåten så att de blir så lite överlappning som möjligt. Detta för att lyckas få krispigt rostade kärnor.
  4. Rosta kärnorna i mitten på ugnen i 20-30 minuter. Ta ut plåten minst två gånger och rör om bland kärnorna. När de har fått en gyllenbrun färg är de färdiga.

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen