Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 28 juli 2017

Rotfruktspaj med knaperstekt bacon – godaste någonsin!

Rotfrukter, dill och prästost ger den här fantastiska pajen en fin nordisk smak. Knaperstekt bacon blir pricken över i. Bara gör!

 Säsongens råvaror gör den här pajen rekordgod. Prästost och bacon ger fin sälta.
Säsongens råvaror gör den här pajen rekordgod. Prästost och bacon ger fin sälta.

Läs också:Gör somriga kalvfärsbiffar – med härliga primörer!

Rotfruktspaj med bacon

Skriv ut

Ingredienser

  • 6 bitar
  • Pajdeg:
  • 3 dl siktat dinkel- eller vetemjöl
  • 2 krm salt
  • 150 g kallt smör
  • 1 msk kallt vatten
  • Fyllning:
  • 1 morot
  • 1 palsternacka
  • 150 g rotselleri
  • 1 pkt bacon, 140 g
  • 2 dl strimlad purjolök
  • 1 dl hackad dill
  • 2 dl riven lagrad prästost
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymald peppar

Gör så här

  1. Mixa ihop mjöl, salt och smör till en smulig massa i matberedaren. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg. Låt vila i kylen i en plastpåse cirka 1 timme.
  2. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, 26 centimeter i diameter. Nagga bottnen med en gaffel. Låt vila minst 30 minuter i kylen.
  3. Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen cirka 10 minuter.
  4. Skala och skär rotfrukterna i tunna strimlor. Förväll dem i lättsaltat vatten cirka 2 minuter. Häll av kokvattnet och låt svalna.
  5. Strimla och knaperstek baconet. Låt rinna av på hushållspapper.
  6. Varva rotfrukter, bacon, purjolök, dill och ost i pajskalet.
  7. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar. Häll äggstanningen i pajskalet. Grädda pajen i mitten av ugnen cirka 40 minuter.

Recept: Caroline Hofberg

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen