Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 19 mars

Rotmos och fläskkorv

Husmanskost går alltid hem. Rotmos med fläskkorv är en mättande rätt för stora och små.

 Ett rejält mos till en stadig korv.
Ett rejält mos till en stadig korv. FOTO: Istock

Finns det något grannare än ett härligt orange rotmos? Potatis, kålrot, morot och palsternacka ger ett sött mos som passar fint till den milda fläskkorven.

Vill du slå på stort och stoppa egen korv – kolla in länken nedan!

Läs också: Hemgjord fläskkorv – här är bästa receptet

Rotmos och fläskkorv

Skriv ut

Ingredienser: (4 portioner)

  • 1 fläskkorv (stor)
  • 1 kalvbuljongtärning
  • 4 lagerblad
  • 20 kryddpepparkorn
  • 8 potatisar
  • 1 kålrot
  • 2 morötter
  • 1 palsternacka
  • 1 msk smör
  • 1 tsk sirap
  • Svensk söt senap
  • Socker
  • Salt
  • Peppar

Gör så här:

  1. Koka upp buljong med lagerblad och kryddpepparkorn i en gryta.
  2. Skala och skär ned rotfrukterna i grova bitar. Potatisen kan vara hel eftersom den har kortare koktid. Lägg bitarna i buljongen och låt koka i cirka 30 minuter.
  3. Lyft på locket och lägg korven ovanpå rotfrukterna. Lägg på locket och låt koka en stund till.
  4. Rör under tiden ihop senapen med socker, salt och peppar.
  5. Stompa rotfrukterna med lite av buljongen, smör och sirap. Krydda med mald kryddpeppar. Smaka av med salt och peppar.
  6. Lägg upp korven och rotmos. Servera med en riktigt god senap.
  7. Tips! Fläskkorven går enkelt att steka om du föredrar det.

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 43 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen