Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 5 februari

Roy Fares saffransmazariner

Mazariner med saffran och mandelspån är precis så gott som det låter till helgfikat.

 Gyllene saffransmazariner som får det att vattnas i munnen.
Gyllene saffransmazariner som får det att vattnas i munnen. FOTO: Mostphotos

Bakverksprofilen Roy Fares har skapat dessa små sötnosar till saffransmazariner. Baka dem till helgfikat eller bjud jobbarkompisarna på något riktigt motivationshöjande!

Läs också: Mazarinkaka med aprikoser och hallongrädde

Roy Fares saffransmazariner

Ingredienser (14 mazariner):

  • Mördeg
  • 120 g rumsvarmt smör
  • 60 g florsocker (1 dl)
  • 180 g vetemjöl (3 dl)
  • 20 g äggula (1)
  • Fyllning
  • 50 g smör
  • ½ g saffran (1 kuvert)
  • 370 g mandelmassa
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 110 g ägg (2)
  • 60 g äggula (3 stora)
  • 18 g vetemjöl (2 mask)
  • 8 g vaniljsocker (1 msk)
  • Mandelspån
  • Florsocker

Gör så här:

  1. Mördeg: Blanda alla ingredienser i en bunke eller matberedare och arbeta hastigt ihop till en deg. Slå in degen i plastfolie och låt den vila i kylen i 20 minuter.
  2. Lägg degen på en mjölad arbetsyta och knåda den lite lätt. Kavla ut den till en 3-4 millimeter tjock platta och stansa ut 14 ovaler.
  3. Fodra mazarinformarna ända upp över kanten och skör bort överflödig deg.
  4. Fyllning: Sätt ugnen på 180 grader, varmluftsfunktion.
  5. Smält 50 gram smör i en kastrull, blanda ner saffran och ställ åt sidan. Riv ner mandelmassan i en bunke eller matberedare och rör i omgångar ner smöret till en slät massa. Blanda ner den smälta smörblandningen.
  6. Tillsätt ett ägg i taget samt äggulorna och blanda väl (med matberedare på lägsta hastighet).
  7. Rör slutligen ner mjöl och vaniljsocker till en slät fyllning. Fyll formarna till lite drygt 3/4.
  8. Strö över mandelspån och grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter eller tills mazarinerna har en lätt gyllenbrun färg.
  9. Låt dem svalna helt och vänd dem sedan ur formarna. Pudra över florsocker före servering.

Recept: Roy Fares

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 43 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen