Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 7 november 2019

Lövbiffsrullader med ädelostfyllning

Med sitt krämiga innehåll och en härligt gräddig sås är lövbiffsrullader en minst sagt saftig middagsrätt – och älskad favorit!

 Lövbiffsrulladerna serveras med gräddsås och kokt potatis.
Lövbiffsrulladerna serveras med gräddsås och kokt potatis. FOTO: Arla Foods

Lövbiffsrullader är en älskad klassiker som dessutom är lätt att göra. Här är ett recept från Arla med kokt potatis, gräddsås och vinbärsgelé som tillbehör.

Alternativ till ädelost: Om du inte gillar ädelost går det utmärkt att byta ut den mot 100 gram färskost. Smaksätt då fyllningen med en matsked fransk senap och hackad persilja.Läs också: Baka gott i jul – massor av mumsiga recept!

Lövbiffsrullader med ädelostfyllning

Skriv ut

Ingredienser (4 portioner):

  • Rullader
  • 75 g ädelost
  • 600 g lövbiff
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • smör
  • ½ kruka färsk timjan
  • tandpetare
  • Sås
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 msk crème fraiche
  • 2 tsk fransk senap
  • 1 msk kalvfond
  • steksky
  • Tillbehör
  • Potatis
  • Till servering
  • Lingonsylt
  • ev inlagd gurka

Gör så här:

  1. Potatis: Koka potatisen.
  2. Rullader: Krydda köttet med salt och peppar. Skär osten i stavar. Lägg en oststav på varje köttskiva och rulla ihop till täta rullar. Fäst med tandpetare.
  3. Bryn rullarna runt om i smör i en stekpanna i 3-4 min på hög värme. Låt sen puttra i skyn under lock i ca 8 min.
  4. Sås: Koka upp grädde och crème fraiche med senap och fond tills det har blandats ihop väl. Häll i stekskyn från rulladerna. Om såsen inte tjocknar tillräckligt kan du blanda i en redning av maizena.
  5. Servering: Garnera rulladerna med hackad timjan. Servera med kokt potatis och eventuellt lite vinbärsgelé.

Arla

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen