Recept 7 november 2019
Lövbiffsrullader med ädelostfyllning
Med sitt krämiga innehåll och en härligt gräddig sås är lövbiffsrullader en minst sagt saftig middagsrätt – och älskad favorit!
Lövbiffsrullader är en älskad klassiker som dessutom är lätt att göra. Här är ett recept från Arla med kokt potatis, gräddsås och vinbärsgelé som tillbehör.
Alternativ till ädelost: Om du inte gillar ädelost går det utmärkt att byta ut den mot 100 gram färskost. Smaksätt då fyllningen med en matsked fransk senap och hackad persilja.Läs också: Baka gott i jul – massor av mumsiga recept!
Lövbiffsrullader med ädelostfyllning
Skriv ut
Ingredienser (4 portioner):
- Rullader
- 75 g ädelost
- 600 g lövbiff
- 0,5 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- smör
- ½ kruka färsk timjan
- tandpetare
- Sås
- 2 dl vispgrädde
- 3 msk crème fraiche
- 2 tsk fransk senap
- 1 msk kalvfond
- steksky
- Tillbehör
- Potatis
- Till servering
- Lingonsylt
- ev inlagd gurka
Gör så här:
- Potatis: Koka potatisen.
- Rullader: Krydda köttet med salt och peppar. Skär osten i stavar. Lägg en oststav på varje köttskiva och rulla ihop till täta rullar. Fäst med tandpetare.
- Bryn rullarna runt om i smör i en stekpanna i 3-4 min på hög värme. Låt sen puttra i skyn under lock i ca 8 min.
- Sås: Koka upp grädde och crème fraiche med senap och fond tills det har blandats ihop väl. Häll i stekskyn från rulladerna. Om såsen inte tjocknar tillräckligt kan du blanda i en redning av maizena.
- Servering: Garnera rulladerna med hackad timjan. Servera med kokt potatis och eventuellt lite vinbärsgelé.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.