Recept 3 oktober 2018
Rullbaguetter med ost och örter
Underbart goda baguetter som du fyller med ost och valfria hackade örter.
Här är knapriga baguetter med ljuvlig fyllning. Vi rekommenderar att du använder den svenska Boxholms-osten med havssalt och örter till.
Degen kan med fördel göras kvällen innan för att sedan bakas ut lagom till morgonfikat.
Läs också: Drömmigt gott aprikos och valnötsbröd
Rullbaguetter med ost och örter
Skriv ut
Ingredienser: (2 bröd)
- 25 g jäst
- 6 dl vatten
- 2 tsk salt
- 2 msk rapsolja
- 2 dl grahamsmjöl
- 1,2 liter vetemjöl
- Fyllning
- 2-3 dl riven ost, gärna Boxholms havssalt och örter
- örtkryddor av valfria sorter, hackade
Gör så här:
- Smula ner jästen i en bunke. Häll över fingerljummet vatten och rör ut jästen. Tillsätt salt. Arbeta i grahams- och vetemjöl till en jämn och smidig deg. Låt jäsa, gärna i 4 timmar i rumstemperatur eller i kylskåp över natten.
- Dela degen i två delar. Kavla ut varje del till en platta på mjölat bakbord. Strö över riven ost och hackade örtkryddor. Rulla ihop till en längd och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Låt jäsa i rumstemperatur i cirka 2 timmar.
- Grädda i nedre delen av ugnen i 275 grader, cirka 10 minuter. Pensla med vatten och låt dem stå en stund i ugnens eftervärme, så blir ytan knaprig. Låt svalna utan bakduk på galler.