Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 3 oktober 2018

Rullbaguetter med ost och örter

Underbart goda baguetter som du fyller med ost och valfria hackade örter.

 Använd just dina favoritörter till fyllningen.
Använd just dina favoritörter till fyllningen.

Här är knapriga baguetter med ljuvlig fyllning. Vi rekommenderar att du använder den svenska Boxholms-osten med havssalt och örter till.

Degen kan med fördel göras kvällen innan för att sedan bakas ut lagom till morgonfikat.

Läs också: Drömmigt gott aprikos och valnötsbröd

Rullbaguetter med ost och örter

Skriv ut

Ingredienser: (2 bröd)

  • 25 g jäst
  • 6 dl vatten
  • 2 tsk salt
  • 2 msk rapsolja
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 1,2 liter vetemjöl
  • Fyllning
  • 2-3 dl riven ost, gärna Boxholms havssalt och örter
  • örtkryddor av valfria sorter, hackade

Gör så här:

  1. Smula ner jästen i en bunke. Häll över fingerljummet vatten och rör ut jästen. Tillsätt salt. Arbeta i grahams- och vetemjöl till en jämn och smidig deg. Låt jäsa, gärna i 4 timmar i rumstemperatur eller i kylskåp över natten.
  2. Dela degen i två delar. Kavla ut varje del till en platta på mjölat bakbord. Strö över riven ost och hackade örtkryddor. Rulla ihop till en längd och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Låt jäsa i rumstemperatur i cirka 2 timmar.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen i 275 grader, cirka 10 minuter. Pensla med vatten och låt dem stå en stund i ugnens eftervärme, så blir ytan knaprig. Låt svalna utan bakduk på galler.

Recept: Marie Lönneskog Hogstadius

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen