Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 17 maj

Ryttarkaka

En seg kladdkakebrownie med ett tjockt och saftigt kokostoscatäcke som du bakar i ett nafs! Den här ryttarkakan är en dröm!

 En kladdigt seg browniebotten möter kokostosca – vilken dröm!
En kladdigt seg browniebotten möter kokostosca – vilken dröm! FOTO: Katarina Wendelin

Kokostosca, kokos- chokladrutor, chokladtosca eller ryttarkaka. Kärt barn har verkligen många namn, men vi tror att du förstår principen!

Det är en seg och god chokladbotten med ett tjockt och saftigt täcke av kokos- sirap- och gräddsmet.

Den här kakan kan du dessutom göra i långpanna – perfekt om du vill dubbla satsen till kalaset (eller frysa in för framtida njutning)!

Dubbla gärna toscatäcket om du vill. Ta sedan en rejäl ruta och njuuut!

Läs också: Saftigt goda kokostoppar

Ryttarkaka eller kokostosca

Skriv ut

Ingredienser (24 bitar):

  • Browniebotten
  • 4 st ägg
  • 200 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 krm salt
  • Kokostosca
  • 75 g smör
  • 5,5 dl kokosflingor
  • 1,5 dl strösocker
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1 dl ljus sirap

Gör så här:

  1. Browniebotten: Sätt ugnen på 200 grader. Klä en ugnsform eller långpanna med bakplåtspapper.
  2. Smält smör på svag värme i en kastrull.
  3. Vispa ägg och socker till en fluffig smet i en bunke, använd gärna elvisp.
  4. Tillsätt vaniljsocker, salt och kakao. Vispa ihop till en jämn smet.
  5. Tillsätt vetemjöl och det smälta smöret. Vispa snabbt ihop till en jämn smet.
  6. Bred ut kakan i ugnsform eller långpannan med bakplåtspapper.
  7. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter tills kakan får lite färg.
  8. Kokostosca: Häll kokosflingor, sirap, strösocker, grädde och smör i en kastrull och sätt på plattan på medelvärme.
  9. När smöret smälter börjar du röra om så att det blir en jämn smet. Koka upp och sänk värmen. Låt smeten sjuda i ca 5 minuter.
  10. När browniebotten är nästan klar, bred på kokostoscan och grädda hela kakan ytterligare ca 10 minuter så att kokostoscan får en gyllene färg och blir lite seg.
  11. Låt kakan svalna och skär upp i jämna bitar.

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen