Så bakar du egna lyckokakor – med fina visdomsord
Överraska dina vänner på nyårsslaget med vackra ord inbakade i små söta mördegskakor. Så här enkelt gör du dem själv.
Den hårda lilla kakan som du ibland får på kinarestauranger är bakad på mjöl, socker, matfett och vanilj. Innne i kakan ligger en liten papperslapp med ett skrivet visdomsord eller en lyckohälsning.
Man skulle kunna tro att traditionen med lyckokakor är kinesisk, men i själva verket är det en amerikansk uppfinning. Traditionen har spridit sig och varje år lär det bakas runt tre miljarder lyckokakor runt om i världen.
Varför inte utöka antalet en smula genom att göra dina egna? Gärna med fint handskrivna budskap. Det kommer garanterat att imponera på dina nyårsgäster.
Så här gör du klassiska lyckokakor
20 kakor
Det här behöver du:
80 gram smör, smält
1,5 dl vetemjöl
1,2 dl florsocker
3 st äggvitor
1 msk maizena
1 tsk vaniljsocker
Så här gör du:
Kakorna håller i cirka en vecka om du förvarar dem i en lufttät burk.
Lycka till!