Recept 20 september 2018
Så enkelt gör du inlagda körsbärstomater
Gott om tomater? Då måste du prova detta enkla recept på inlagda körsbärstomater.
Det här enkla receptet på inlagda körsbärstomater är enkelt att göra. Den syrligt söta smaken som tomaterna får gör dem till ett supergott tillbehör till allt från söndagssteken till grillad haloumi.
Läs också: Grön tomatmarmelad – så enkelt och gott
Inlagda körsbärstomater
Skriv ut
Ingredienser
- 1/2 kilo körsbärstomater
- Lag
- 2 dl vitvinsvinäger
- 1 dl vatten
- 1 dl strösocker, drygt
- ½ tsk salt
- 1 vitlöksklyfta (om du vill)
- svartpepparkorn
- sesamfrön eller en eller ett par lagerblad
- 1 knippe färsk rosmarin eller timjan
Gör så här
- Börja med att rengöra dina glasburkar genom att skölja dem i kokande vatten. Låt dem sedan stå i ugnen i 100 grader i 30 minuter. Skölj även redskapen du ska använda i kokande vatten. Hygienen är A och O för ett lyckat resultat!
- Lagen. Koka upp vitvinsvinäger, vatten, strösocker, salt, vitlök (om du väljer att ha med det), svartpeppar, sesamfrö eller lagerblad samt örter i en kastrull. Rör om blandningen så att sockret löser sig.
- Skölj tomaterna noga och torka av dem. Lägg sedan ned tomaterna hela i kastrullen tillsammans med den varma lagen och koka upp alltsammans på nytt.
- Häll upp innehållet i kastrullen på rena burkar och sätt på locket direkt. Låt brukarna svalna och förvara dem sedan i kylen.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.