Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 18 oktober 2017

Så enkelt gör du underbart god pressgurka – bästa recept

Pressgurka är en fantastisk delikatess som lyfter vanlig husmanskost till himmelska höjder. Så här snabbt och busenkelt gör du den själv.

 Godaste tillbehöret. Skiva gurkan riktigt tunt på valfri ledd.
Godaste tillbehöret. Skiva gurkan riktigt tunt på valfri ledd. FOTO: Simone Voigt

Till köttbullar, grytor, inkokt lax eller som pricken över i på en vanlig leverpastejmacka. Pressgurka har en magisk förmåga att förhöja smaken på det mesta – både vardagsmat och festmiddagar. Och är det något du ska sluta köpa och börja göra själv så är det just pressgurka. För den blir så mycket godare och är löjligt enkel att svänga ihop själv.

Läs också: Så snabbt gör du picklad rödlök

Pressgurka

Skriv ut

Ingredienser

  • 1 färsk slanggurka
  • 3 krm salt
  • 2 msk ättika, 12 procent
  • 1 dl vatten
  • 2 msk socker
  • 1/2 kryddmått vitpeppar
  • 2 msk hackad persilja

Gör så här

  1. Skölj och skiva slanggurkan tunt med osthyvel.
  2. Blanda gurkskivorna med salt i en skål. Lägg ett fat med en tyngd över i cirka 30 minuter. Häll sedan av spadet.
  3. Nu ska du göra en lag av ättiksprit, vatten, socker, vitpeppar och hackad persilja. Rör tills sockret löst sig.
  4. Lägg gurkan i en burk och häll lagen över. Låt stå någon timme före servering.

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Populära ämnen på Land.se

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Läs artiklar i säsong

Till toppen