Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 6 juli 2017

Så enkelt syltar du kantareller – fantastiskt gott!

Syltade kantareller är jättegott till köttgrytor och stekar. Så här enkelt syltar du dem själv.

 Syltade kantareller med rödlök är ett läckert tillbehör exempelvis till köttgrytor.
Syltade kantareller med rödlök är ett läckert tillbehör exempelvis till köttgrytor.

Detta är ett älskat och efterfrågat recept som var med i Land för flera år sedan. Här kommer favoriten igen!

Läs också: Så snabbt gör du picklad rödlök – godaste receptet

Syltade kantareller

Skriv ut

Ingredienser

  • 1 liter kantareller
  • 1 rödlök
  • 1 dl ättika, 12- procentig
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 2 lagerblad

Gör så här

  1. Rensa kantarellerna och skär ner rödlöken i små klyftor.
  2. Koka upp ättikan, sockret och vattnet tillsammans med lagerbladen.
  3. Lägg i svamp och rödlök i lagen och koka 4–5 minuter. Låt svalna under lock. Häll upp i rena burkar och förvara kallt.

Källa: Land

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen