Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 6 juli 2017

Så enkelt syltar du kantareller – fantastiskt gott!

Syltade kantareller är jättegott till köttgrytor och stekar. Så här enkelt syltar du dem själv.

 Syltade kantareller med rödlök är ett läckert tillbehör exempelvis till köttgrytor.
Syltade kantareller med rödlök är ett läckert tillbehör exempelvis till köttgrytor.

Detta är ett älskat och efterfrågat recept som var med i Land för flera år sedan. Här kommer favoriten igen!

Läs också: Så snabbt gör du picklad rödlök – godaste receptet

Syltade kantareller

Skriv ut

Ingredienser

  • 1 liter kantareller
  • 1 rödlök
  • 1 dl ättika, 12- procentig
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 2 lagerblad

Gör så här

  1. Rensa kantarellerna och skär ner rödlöken i små klyftor.
  2. Koka upp ättikan, sockret och vattnet tillsammans med lagerbladen.
  3. Lägg i svamp och rödlök i lagen och koka 4–5 minuter. Låt svalna under lock. Häll upp i rena burkar och förvara kallt.

Källa: Land

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 43 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen