Recept 6 juli 2017
Så enkelt syltar du kantareller – fantastiskt gott!
Syltade kantareller är jättegott till köttgrytor och stekar. Så här enkelt syltar du dem själv.
Detta är ett älskat och efterfrågat recept som var med i Land för flera år sedan. Här kommer favoriten igen!
Läs också: Så snabbt gör du picklad rödlök – godaste receptet
Syltade kantareller
Skriv ut
Ingredienser
- 1 liter kantareller
- 1 rödlök
- 1 dl ättika, 12- procentig
- 2 dl socker
- 3 dl vatten
- 2 lagerblad
Gör så här
- Rensa kantarellerna och skär ner rödlöken i små klyftor.
- Koka upp ättikan, sockret och vattnet tillsammans med lagerbladen.
- Lägg i svamp och rödlök i lagen och koka 4–5 minuter. Låt svalna under lock. Häll upp i rena burkar och förvara kallt.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.