Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 1 mars 2018

Så gör du Annas pudrade citronrutor

Syrligt och sött. Sprött och krämigt. Citronrutor är kakornas kaka och passar vid alla tillfällen.

 Foto: Katarina Ekeström
Foto: Katarina Ekeström

Det här receptet kommer ursprungligen från matskribenten Anna Bergenström, du kan läsa mer om det här.

Läs också: Lättlagad frusen limepaj – godaste desserten

Annas pudrade citronrutor

Skriv ut

Ingredienser:

  • Degskal:
  • 2 ½ dl mjöl
  • ½ dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 150 g rumsvarmt smör
  • Fyllning:
  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • ½ dl vetemjöl
  • 1 stor citron, rivet skal + 5 msk pressad saft
  • florsocker att pudra över

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg de torra ingredienserna i en matberedare och klicka i smöret. Kör ihop degen. Det tar bara några sekunder. Lägg degen i formen (20×25 cm) och tryck ut den som ett pajskal med kant. Enklast är det om du har lite mjöl på fingrarna. Ställ in i ugnen och grädda 12-15 min.
  2. Nu har du tid att fixa till fyllningen. Vispa ägg och socker vitt och riktigt pösigt. Rör i mjölet och citronen, rivet skal och pressad saft.
  3. Ta degskalet ur ugnen och fyll det med smeten. Sätt tillbaka formen i ugnen och grädda ytterligare 10 min. Smeten är lös och ska vara det. Den stelnar när den svalnar.
  4. Pudra den varma kakan med florsocker och låt sedan kakan vila tills den svalnat helt. Allra bäst är den om den får stå till dagen efter.
  5. Lyft kakan ur formen och skär upp i rutor.

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 43 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen