Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 12 september 2017

Så gör du antiinflammatorisk röra med gurkmeja

Gurkmeja gör gott för hälsan. I en vackert guldfärgad röra med körsbärstomater och persilja blir den både nyttig och god. Så här enkelt gör du den.

 Gör hälsosam gurkmejaröra med körsbärstomater och persilja. Foto: Istock
Gör hälsosam gurkmejaröra med körsbärstomater och persilja. Foto: Istock

Gurkmeja innehåller massor av hälsofrämjande antioxidanter. Bland annat curkimin som anses vara rena hälsokuren.

Den här vackert guldfärgade hälsoröran är jättegod till de flesta kött- och grönsaksrätter. Receptet kommer från boken Food Pharmacy av Lina Nertby och Mia Clase.

Läs också: Så gör du guldmjölkLäs också: Läkarens hälsohyllning till gurkmeja

Antiinflammatorisk gurkmejaröra

Skriv ut

Ingredienser

  • 1 skål (cirka 4 portioner)
  • 2 msk malen gurkmeja
  • 4 msk kallpressad kokosolja
  • 1 dl pumpakärnor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk kumminfrön
  • 1–2 msk tamarisoja
  • 4 körsbärstomater
  • 1 citron, färskpressad
  • citronsaft
  • ½ kruka kruspersilja
  • eventuellt lite vatten
  • 1–2 färska dadlar (om du vill)
  • nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Kör allt i mixern tills det bli krämigt.
  2. Tillsätt eventuellt lite vatten om röran känns för tjock.
  3. Servera med råa grönsaker eller vid sidan om vilken måltid som helst.

Recept: Lina Nertby och Mia Clase

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen