Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 12 september 2017

Så gör du antiinflammatorisk röra med gurkmeja

Gurkmeja gör gott för hälsan. I en vackert guldfärgad röra med körsbärstomater och persilja blir den både nyttig och god. Så här enkelt gör du den.

 Gör hälsosam gurkmejaröra med körsbärstomater och persilja. Foto: Istock
Gör hälsosam gurkmejaröra med körsbärstomater och persilja. Foto: Istock

Gurkmeja innehåller massor av hälsofrämjande antioxidanter. Bland annat curkimin som anses vara rena hälsokuren.

Den här vackert guldfärgade hälsoröran är jättegod till de flesta kött- och grönsaksrätter. Receptet kommer från boken Food Pharmacy av Lina Nertby och Mia Clase.

Läs också: Så gör du guldmjölkLäs också: Läkarens hälsohyllning till gurkmeja

Antiinflammatorisk gurkmejaröra

Skriv ut

Ingredienser

  • 1 skål (cirka 4 portioner)
  • 2 msk malen gurkmeja
  • 4 msk kallpressad kokosolja
  • 1 dl pumpakärnor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk kumminfrön
  • 1–2 msk tamarisoja
  • 4 körsbärstomater
  • 1 citron, färskpressad
  • citronsaft
  • ½ kruka kruspersilja
  • eventuellt lite vatten
  • 1–2 färska dadlar (om du vill)
  • nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Kör allt i mixern tills det bli krämigt.
  2. Tillsätt eventuellt lite vatten om röran känns för tjock.
  3. Servera med råa grönsaker eller vid sidan om vilken måltid som helst.

Recept: Lina Nertby och Mia Clase

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Populära ämnen på Land.se

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Läs artiklar i säsong

Till toppen