Recept 20 december 2017
Så gör du chokladfabrikens lyxiga chokladtryfflar
I byn Skåne-Tranås ligger Österlens chokladfabrik. Här är chokladfabrikörernas bästa recept på lyxiga tryfflar.
Ulrika Bergenkrans och hennes man Fredrik Alverén är chokladfabrikörer. Tillsammans driver de Österlens chokladfabrik i en gammal skola i byn Skånes-Tranås. Deras underbara praliner lockar kunder från när och fjärran. Här bjuder de på ett recept som brukar göra succé.
Läs också: Julgodis – här är Lands bästa recept
Juliga chokladtryfflar
Skriv ut
Ingredienser
- Grundrecept för tryfflar
- 30 praliner
- 300 g mörk choklad av hög kvalitet.
- 100 g grädde
- 20 g honung
- 40 g smör
- valfri smaksättning (se förslag 1 och 2 nedan)
- Smaksättning 1. Pepparkakstryfflar
- 1/2 msk nejlika (mald)
- 1/3 msk ingefärspulver
- 1/2 msk kanel (mald)
- Gör så här: Blanda samman nejlika, ingefära och kanel till en kryddmix som du blandar med den hackade chokladen innan den varma gräddblandningen hälls över.
- Smaksättning 2. Pepparmintstryfflar
- Pepparmyntsolja
- En näve polkagrisar
- Gör så här: Addera några droppar pepparmyntsolja i chokladblandningen efter att den varma grädden hällts över den hackade chokladen.
- Finkrossa polkagrisarna och använd som garnering om du doppat tryfflarna i choklad, alternativt att du rullar tryfflarna i polkagrisstoftet.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.