Recept 17 augusti 2017
Godaste morotskakan – så gör du den
Morotskaka är underbart gott och passar vid alla bjudningar. Det här receptet är superenkelt att göra och kakan går bra att förbereda dagen innan servering.
Godaste morotskakan
Skriv ut
Ingredienser:
- 3 ekologiska ägg
- 3 dl strösocker
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- 3 tsk bakpulver
- 1 1/2 tsk malen kanel
- 1 tsk malen kardemumma
- 1/2 tsk malen ingefära
- 1 nypa salt
- 1 1/2 dl solrosolja
- 4 1/2 dl rårivna morötter
- CREAM CHEESE FROSTING:
- 60 g mjukt smör
- 4 dl florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- Skal av 1 lime
- 100 g philadelphiaost
Gör så här:
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
- Blanda alla torra ingredienser och vänd ned i äggsmeten.
- Blanda i solrosolja och morötter.
- Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant.
- Grädda mitt i ugnen i cirka 55 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
- Låt svalna.
- Vispa alla ingredienser till frostingen.
- Bred frostingen över morotskakan.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.