Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 17 augusti 2017

Godaste morotskakan – så gör du den

Morotskaka är underbart gott och passar vid alla bjudningar. Det här receptet är superenkelt att göra och kakan går bra att förbereda dagen innan servering.

 Underbart god morotskaka med cream cheese frosting. Foto: Sandra Back & David Langseth som driver bloggen Trä, hops & kärlek.
Underbart god morotskaka med cream cheese frosting. Foto: Sandra Back & David Langseth som driver bloggen Trä, hops & kärlek.

Godaste morotskakan

Skriv ut

Ingredienser:

  • 3 ekologiska ägg
  • 3 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 1/2 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1/2 tsk malen ingefära
  • 1 nypa salt
  • 1 1/2 dl solrosolja
  • 4 1/2 dl rårivna morötter
  • CREAM CHEESE FROSTING:
  • 60 g mjukt smör
  • 4 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Skal av 1 lime
  • 100 g philadelphiaost

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
  3. Blanda alla torra ingredienser och vänd ned i äggsmeten.
  4. Blanda i solrosolja och morötter.
  5. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant.
  6. Grädda mitt i ugnen i cirka 55 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
  7. Låt svalna.
  8. Vispa alla ingredienser till frostingen.
  9. Bred frostingen över morotskakan.

Leila Lindholm Foto: Sandra Back & David Langseth

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen