Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 2 december 2014

Så gör du din egen kexchoklad

Lägg bort köpe-chokladen och gör din egen!

Kexchoklad med en läcker blandning av nougat och mjölkchoklad.

Läs också: Julens alla söta recept hittar du här!

Kexchoklad

Skriv ut

Ingredienser

  • Ca 15 bitar
  • 100 g nougat
  • 100 g mjölkchoklad
  • ca 20 st smörgåsrån
  • Garnering
  • ca 200 g mjölkchoklad
  • ½ msk rapsolja

Gör så här

  1. Smält nougaten och chokladen tillsammans över vattenbad.
  2. Pensla chokladblandningen på tre smörgåsrån. Lägg dem ovanpå varandra med chokladsidan uppåt och lägg sist på ett fjärde rån. Upprepa samma procedur med de övriga rånen. Låt dem ligga i kylen tills chokladen har stelnat.
  3. Skär de chokladfyllda rånen på bredden i tre delar.
  4. Garnering: Smält chokladen över vattenbad och rör ner oljan. Pensla eller doppa kexen i chokladen. Undersidan behöver inte täckas med choklad. Lägg dem på en skärbräda täckt med bakplåtspapper och låt chokladen stelna i kylen.

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen