Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
recept 27 maj 2016

Så gör du egen granskottssirap – magiskt god till allt!

Granskottssirap är busenkelt att göra och är ett helt magiskt tillbehör till mat. Nu är den bästa tiden att plocka granskott så ge dig ut och plocka ett gäng och gör sirap!

FOTO: Istock

Det finns flera olika sätt att göra granskottssirap, enklast är egentligen att bara varva lika mycket granskott som socker i en glasburk och låta det stå en månad i ett soligt fönster samtidigt som du skakar och vänder burken lite då och då. Det blir dock inte alltid perfekt så lägg ner lite mer tid och prova det här receptet istället.

Granskottssirap

2,5 dl vatten

500 gram socker

ca 4 dl granskott, eller efter eget tycke och smak

Gör så här: 

Plocka granskott som är cirka 1,5-2 cm långa. Tänk på inte skada trädet när du plockar skott, om trädet står på någon annans tomt så måste du dessutom först fråga markägaren om tillstånd. Koka sedan en lag på vatten och socker, rör ner granskotten och häll upp på en glasburk med lock. Ställ burken i ett soligt fönster och låt granskotten dra i en månad innan du silar bort dem och häller upp sirapen i en ren burk. Nu är din granskottssirap färdig att användas som smaksättare i grytor, till pannkakor, glass, ost och kex, ja till allt!

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen