Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
recept 9 maj 2017

Så gör du egen rönnblomssirap

Rönnens vita, fluffiga blommor plus knopparna blir god sirap. Mathantverkaren Berit Henriksson delar med sig av sitt recept.

FOTO: IBL

Rönnblomssirap

Skriv ut

Ingredienser:

  • 3 l rönnbärsknopp/blommor
  • l vatten
  • 1 kg socker

Gör så här:

  1. Låt rönnbärsknopparna/blommorna småkoka i vattnet i 30 minuter tillsammans med skivad citron.
  2. Sätt grytan svalt över natten med lock på. Sila av och tillsätt 1 kilo socker.
  3. Koka ner vätskan till sirapskonsistens och skumma av eftersom.
  4. Gott till glass eller våfflor eller i teet.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen