Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
recept 9 maj 2017

Så gör du egen rönnblomssirap

Rönnens vita, fluffiga blommor plus knopparna blir god sirap. Mathantverkaren Berit Henriksson delar med sig av sitt recept.

FOTO: IBL

Rönnblomssirap

Skriv ut

Ingredienser:

  • 3 l rönnbärsknopp/blommor
  • l vatten
  • 1 kg socker

Gör så här:

  1. Låt rönnbärsknopparna/blommorna småkoka i vattnet i 30 minuter tillsammans med skivad citron.
  2. Sätt grytan svalt över natten med lock på. Sila av och tillsätt 1 kilo socker.
  3. Koka ner vätskan till sirapskonsistens och skumma av eftersom.
  4. Gott till glass eller våfflor eller i teet.

Läs mer om

Populära ämnen på Land.se

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Läs artiklar i säsong

Till toppen